Miliardarul care vrea să cumpere o insulă unde să cazeze imigranţii. "Cel mai important este ca refugiaţii să fie trataţi uman, nu ca o turmă de vite"

Postat la 04 septembrie 2015 11794 afişări

Miliardarul care vrea să cumpere o insulă unde să cazeze imigranţii. "Cel mai important este ca refugiaţii să fie trataţi uman, nu ca o turmă de vite"

Naguib Sawiris, miliardarul egiptean, vrea ca Grecia şi Italia să-i vândă o insulă pentru a caza o parte dintre imigranţii care năvălesc la porţile Europei, conform SA Breaking News.

"Grecia sau Italia să-mi vândă o insulă, o declar independentă şi cazez imigranţii şi le ofer slujbe pentru construirea unei ţări noi", a scris miliardarul pe Twitter.

Swairis a spus că lucrul important este ca refugiaţii să fie trataţi uman, nu ca o turmă de vite. Acesta a făcut demersuri în sensul astă şi aşteaptă un răspuns. "Vom oferi adăposturi temporare pentru oameni, apoi putem angaja oameni să construiască locuinţe, şcoli, universităţi şi spitale. Iar dacă lucrurile se îmbunătăţesc la ei se pot întoarce acasă şi cine vrea să rămână", a spus miliardarul într-un interviu pentru o televiziune din Egipt.

Afluxul excepţional de candidaţi la azil veniţi din Siria, Eritreea, Sudan, dar şi de imigranţi provenind din ţări considerate "sigure", ca Albania, a provocat două tipuri de reacţii în clasa politică europeană.

În opinia premierului ungur Viktor Orban - care a pus să se construiască un gard lung de 175 de kilometri la frontiera cu Serbia, pentru a opri imigranţii ce vin prin Sud - acest fenomen ameninţă rădăcinile creştine ale Europei, care este necesar, în opinia sa, să-şi controleze frontierele înainte să decidă să primească aceşti candidaţi la azil.

Însă, în Germania, în pofida manifestaţiilor ostile, apare o puternică mişcare de solidaritate. Berlinul se aşteaptă să primească 800.000 de refugiaţi anul acesta, adică de patru ori mai mulţi decât în 2014.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/miliardarul-care-vrea-sa-cumpere-o-insula-unde-sa-cazeze-imigrantii-cel-mai-important-este-ca-refugiatii-sa-fie-tratati-uman-nu-ca-o-turma-de-vite-14700777
14700777
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.