Mii de oameni concediaţi şi sute de magazine închise de un lanţ gigant de magazine care este prezent in România

Autor: Alex Ciutacu Postat la 22 mai 2018 8411 afişări

Mii de oameni concediaţi şi sute de magazine închise de un lanţ gigant de magazine care este prezent in România

Retailerul Marks & Spencer va închide o treime din magazinele din Marea Britanie, în ceea ce se conturează a fi începutul unui exit dramatic de pe străzile Londrei, care va duce la mii de concedieri, potrivit The Guardian.

M&S a specificat astăzi primele 14 locaţii vizate de închiderile care vor lăsa 600 de oameni fără loc de muncă. Compania a transmis că această reorganizare este vitală pentru viitorul businessului din retail, însă sindicatul muncitorilor acuză retailerul de concedieri abuzive.

Retailerul a închis deja 22 de magazine şi a concediat 900 de personae, ca parte dintr-un plan de „transformare radicală” menit să schimbe performanţa magazinelor care se confruntă cu pierderi massive de la an la an.

Aroganţă fără limite: "37 de milioane de lire reprezintă prea puţin pentru stilul de viaţă cu care m-a obişnuit" - GALERIE FOTO

O tânără de 23 de ani din Moscova a ajuns "spaima şoferilor": conduce maşini de sute de mii de euro şi arde teancuri de bani pe aragaz - GALERIE FOTO

 

Planul a fost anunţat prima data de executivul companiei, Steve Row, care a spus că va micşora prezenţa fizică a retailerului.

Iniţial, Rowe a spus că vor fi închise 30 de magazine, dar în contextul unui trend global de trecere spre mediul online a decis să închidă peste 100 de magazine, eliminând 25% din prezenţa fizică.

Sacha Berendji, directorul de retail şi de operaţiuni al Marks & Spencer a transmis că vor încerca să facă prezenţa fizică „mai relevantă” pentru ca aceasta să susţină cât mai potrivit creşterea vânzărilor din mediul online.

Analiştii aşteaptă ca retailerul să transmită mâine rezultatele financiare trimestriale şi aşteaptă ca profitul înainte de taxe să fie de 653 milioane euro, faţă de anul trecut când profitul înainte de taxe a fost la 700 milioane euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
inchidere,
magazine,
concedieri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.