Miele a înregistrat o creştere cu 6,4% a cifrei de afaceri la nivel global, la 3,71 miliarde de euro

Postat la 26 august 2016 95 afişări

Miele a înregistrat o creştere cu 6,4% a cifrei de afaceri la nivel global, la 3,71 miliarde de euro

Miele a obţinut o cifră de afaceri de 3,71 miliarde de euro, în creştere cu 6,4% faţă de anul precedent şi a ajuns la un număr record de angajaţi, în anul fiscal 2015/2016, ajungând la 18.370, creşterea înregistrată faţă de anul precedent fiind de 3,5%. Acest lucru s-a datorat filialelor Miele din SUA, Canada, Australia, Danemarca, Marea Britanie şi Spania, în condiţiile în care personalul din departamentele de vânzări şi servicii a trebuit să fie suplimentat ca răspuns la creşterea cifrei de afaceri şi a vânzărilor.

Grupul Miele a avut investiţii în valoare de 184 de milioane de euro, cu 23% mai mari faţă de anul fiscal 2014/2015.

“Cu aceste cifre, Miele şi-a atins din nou obiectivul strategic de creştere constantă şi sustenabilă, în pofida ciclurilor economice. Creşterea actuală a cifrei de afaceri a fost organică, nu s-a datorat achiziţiei unor alţi producători sau mărci şi nici vreunei infuzii de capital de la terţe părţi. La fel ca în anul precedent, vânzările s-au situat peste rata medie de creştere a ultimilor 10 ani”, a precizat dr. Markus Miele, director executiv şi coproprietar al companiei de familie Miele, fondată în 1899.

În Germania, Miele a realizat vânzări în valoare de 1,1 miliarde de euro, ceea ce reprezintă o creştere de 6,9%, faţă de anul precedent. Ca urmare a acestui fapt, Miele şi-a extins poziţia ca brand de electrocasnice mari pentru uz casnic, fiind numărul 1 şi pe segmentul bucătăriilor tip studio. Vânzările în afara Germaniei au crescut cu 6,3%, creşteri importante fiind raportate şi în SUA, Australia, Marea Britanie şi China.

Divizia de echipamente profesionale a Miele, care cuprinde maşini de spălat rufe, aparate de călcat, maşini de spălat vase, dar şi aparatură pentru sterilizarea instrumentelor medicale şi de laborator, a realizat vânzări de 476 de milioane de euro, cu  6% mai mari, comparativ cu anul precedent, creşterea provenind din toate categoriile de produse.

Markus Miele a spus în cadrul unei conferinţe din iunie 2016 că vânzările filialei locale au crescut şi în acest an, în primele cinci luni compania având afaceri mai mari cu peste 50%, potrivit ZF.

„Aceasta este una dintre cele mai rapide creşteri în rândul ţărilor în care Miele îşi desfăşoară activitatea“, a declarat el.

Miele Appliances, divizia de retail a grupului german, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 15,7 milioane de lei, în creştere cu 66% faţă de anul precedent. Cu acest rezultat, businessul Miele din România l-a depăşit pentru prima dată pe cel din Bulgaria, dar rămâne în urma celui din Ungaria, conform datelor furnizate anterior de companie.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.