Micii fermieri cer modificarea Politicii Agricole Comune a Uniunii Europene

Postat la 26 octombrie 2016 196 afişări

Micii fermieri cer modificarea Politicii Agricole Comune a Uniunii Europene

Participanţii la Forumul pentru Suveranitate Alimentară, care a început, miercuri, la Cluj-Napoca, cer modificarea Politicii Agricole Comune (PAC) a UE pentru acordarea de subvenţii şi micilor producători, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Reprezentantul Eco Ruralis, un ONG din Cluj-Napoca, organizator al Forumului pentru Suveranitate Alimentară Nyéléni, Szocs Attila, a declarat, miercuri, în deschiderea manifestării, că Politica Agricolă Comună (PAC) a UE "subvenţionează producţia de alimente şi de marfă, dar nu subvenţionează hrana".

"Vorbim despre dreptul nostru la politici publice, pentru că Politica Agricolă Comună (PAC) a UE subvenţionează la greu producţia de alimente şi de marfă, dar nu subvenţionează hrana. Noi, pe subvenţiile directe şi prin plăţile pe dezvoltare, cerem suport de la UE ca acei bani să fie distribuiţi echitabil, cerem modificarea PAC pentru acordarea de subvenţii şi micilor producători agricoli. Câţi din ţăranii din România sau Europa de Est sunt îndeajuns de mari, din punct de vedere economic, ca să poată primi subvenţii? Aproape niciunul. Politicile publice nu sunt făcute pentru noi ţăranii, ci pentru agro-industrie, pentru marii producători, astfel încât", a spus Szocs.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.