Michelle Obama promovează programe în valoare de 200 de milioane de dolari pentru educaţia fetelor

Autor: Iuliana Enache Postat la 17 iunie 2015 195 afişări

Prima Doamnă a SUA, Michelle Obama, a vizitat o şcoală din Londra, marţi, la începutul unui turneu european şi a anunţat planuri pentru programe în valoare de 200 de milioane de dolari (177 de milioane de euro) pentru promovarea educaţiei fetelor în întreaga lume, relatează AFP, în pagina online.

"Sunt aici pentru că fete ca voi mă impresionează şi mă inspiră", le-a spus Obama elevelor de la Şcoala Mulberry pentru Fete din estul Londrei înaintea unei vizite la Downing Street, unde a băut ceai împreună cu premierul David Cameron şi soţia sa, Samantha.

"Cu o educaţie din partea acestei şcoli uimitoare, ai tot ce ai nevoie pentru a creşte dincolo de tot zgomotul şi a-ţi îndeplini fiecare dintre visuri", a adăugat ea.

Prima Doamnă a dezvăluit planurile celor două ţări de a le oferi educaţie adolescentelor, cu accent pe "ţările fragile".

Obama a declarat că 62 de milioane de fete din lumea întreagă nu merg la şcoală, numind această situaţie o "nedreptate care îţi frânge inima", cauzată de factori precum căsătoria forţată, sarcina prematură, abuzul sau sexismul.

Scriind în Financial Times, Obama a declarat că Marea Britanie şi Statele Unite vor colabora pentru programe dedicate fetelor în ţările dezvoltate. "Combinate, aceste eforturi totalizează aproape 200 de milioane de dolari", a declarat ea.

Prima Doamnă a susţinut primul său discurs important în afara Statelor Unite la o şcoală din nordul Londrei în 2009, iar ulterior a invitat un grup de elevi la Casa Albă.

Michelle Obama, mama sa şi cele două fiice ale sale au ajuns luni pe aeroportul Stansted din Londra, unde a fost întâmpinată de familiile militarilor americani, şi va pleca miercuri către Italia.

Ea va vizita Milano, unde are loc o expoziţie mondială dedicată mâncării şi unde va discuta despre iniţiativa ei de stil de viaţă sănătos "Let's Move!". Prima Doamnă va găti împreună cu un grup de copii şi se va întâlni cu premierul italian Matteo Renzi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
M.BRITANIE,
SUA,
MICHELLE OBAMA
/actualitate/michelle-obama-promoveaza-programe-in-valoare-de-200-de-milioane-de-dolari-pentru-educatia-fetelor-14465711
14465711
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.