Michael Keaton, în rolul fondatorului McDonald's, într-un film lansat în 2016

Autor: Departamentul Life Postat la 28 martie 2015 96 afişări

Filmul "The Founder", cu Michael Keaton, care spune povestea lui Ray Kroc, omul de afaceri care a transformat McDonald's în cel mai mare lanţ fast-food din lume, va intra în cinematografele americane pe 25 noiembrie 2016.

Filmul este regizat de John Lee Hancock, potrivit hollywoodreporter.com.

Cu un scenariu scris de Robert Siegel, filmul "The Founder" povesteşte modul în care Ray Kroc, un vânzător din Illinois, i-a întâlnit pe Mac şi Dick McDonald, care deţineau un restaurant, în anii 1950, în sudul Californiei. Kroc a fost impresionat de sistemul rapid de a prepara mâncarea introdus de cei doi fraţi şi a văzut potenţialui francizei. Acesta a făcut anumite manevre, astfel încât să se afle într-o poziţie din care să poată prelua compania de la cei doi fraţi şi să creeze un imperiu de miliarde de dolari.

În prezent, McDonald's Corporation este cel mai mare lanţ de restaurante de tip fast-food din lume, vânzând cu prioritate hamburgeri, preparate din pui, cartofi prăjiţi, amestecuri de băuturi răcoritoare pe bază de lapte (aşa numitele milkshake-uri) şi băuturi carbogazoase. McDonald's este şi cel mai mare retailer global din domeniul serviciilor alimentare, cu peste 32.000 de restaurante în 117 ţări.

Actorul american Michael Keaton este cunoscut pentru rolurile din comediile "Afacere de noapte" (1982) şi "Beetlejuice" (1988), pentru interpretarea personajului Bruce Wayne/Batman din filmele regizate de Tim Burton - "Batman" (1989) şi "Batman revine" (1992) -, dar şi pentru interpretarea rolurilor principale din peliculele "Ziarul/ The Paper" (1994), "Jackie Brown" (1997) şi "Vocea morţii/ White Noise" (2005).

Anul acesta, actorul a fost nominalizat la premiul Oscar pentru rolul din "Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranţei/ Birdman", de Alejandro Gonzalez Inarritu. Pentru acelaşi rol, Keaton a fost recompensat cu un Glob de Aur.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MICHAEL KEATON,
MCDONALD´S,
FILM
/actualitate/michael-keaton-in-rolul-fondatorului-mcdonald-s-intr-un-film-lansat-in-2016-14074734
14074734
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.