Metropolitan Life lansează o poliţă de asigurare de tip anuitate garantată

Autor: Anca Barbulescu Postat la 05 martie 2013 352 afişări

Compania de asigurări de viaţă şi pensii Metropolitan Life, rezultată din fuziunea recentă dintre Alico Asigurări şi Aviva Asigurări de Viaţă, a lansat o poliţă de asigurare de tip anuitate garantată, după un model foarte popular din SUA sau Japonia.

Metropolitan Life lansează o poliţă de asigurare de tip anuitate garantată

Metropolitan Life mizează pe vânzări de 3 milioane de lei în acest an pentru Viitor MET, produsul de tip anuitate garantată, cu o primă anualizată pentru un contract mediu de 2.000 de lei, potrivit lui Theodor Alexandrescu, reprezentantul companiei pe piaţa din România.

"Ne bazăm pe expertiza grupului în pieţele mature. În SUA, de exemplu, Metropolitan Life Insurance Company este lider de piaţă pe acest segment, cu vânzari totale de 30,99 miliarde de dolari în 2011", a spus Alexandrescu. Piaţa americană de asigurări de viaţă de tip anuitate garantată însumează vânzări de 240 de miliarde de dolari în 2011 şi este estimată să atingă 268 de miliarde de dolari în 2016, conform unui raport LMRA.

Viitor MET presupune o pensie de viaţă cu venit lunar fix, stabilit de la bun început prin contract. Suma va fi platită începând cu vârsta de 60 sau 65 de ani, în funcţie de alegerea asiguratului, timp de cel puţin 15 ani, chiar şi în situaţia în care survine decesul titularului în acest interval, caz în care plata este redirecţionată către urmaşi. Produsul oferă o dobândă tehnică garantată de 3% şi se adresează persoanelor cu vârsta de minimum 30 de ani şi maximum 55 de ani. Contribuţia minimă lunară este de 150 de lei.

Pentru o persoană în vârstă de 40 de ani care, începând de la 60 de ani, doreşte o pensie de 1.000 de lei pe lună, prima lunară este de aproape 700 de lei.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/metropolitan-life-lanseaza-o-polita-de-asigurare-de-tip-anuitate-garantata-10637054
10637054
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.