Metropolitan Life lansează o poliţă de asigurare de tip anuitate garantată

Anca Barbulescu Postat la 05 martie 2013  

Compania de asigurări de viaţă şi pensii Metropolitan Life, rezultată din fuziunea recentă dintre Alico Asigurări şi Aviva Asigurări de Viaţă, a lansat o poliţă de asigurare de tip anuitate garantată, după un model foarte popular din SUA sau Japonia.

Metropolitan Life lansează o poliţă de asigurare de tip anuitate garantată
Metropolitan Life lansează o poliţă de asigurare de tip anuitate...

Metropolitan Life mizează pe vânzări de 3 milioane de lei în acest an pentru Viitor MET, produsul de tip anuitate garantată, cu o primă anualizată pentru un contract mediu de 2.000 de lei, potrivit lui Theodor Alexandrescu, reprezentantul companiei pe piaţa din România.

"Ne bazăm pe expertiza grupului în pieţele mature. În SUA, de exemplu, Metropolitan Life Insurance Company este lider de piaţă pe acest segment, cu vânzari totale de 30,99 miliarde de dolari în 2011", a spus Alexandrescu. Piaţa americană de asigurări de viaţă de tip anuitate garantată însumează vânzări de 240 de miliarde de dolari în 2011 şi este estimată să atingă 268 de miliarde de dolari în 2016, conform unui raport LMRA.

Viitor MET presupune o pensie de viaţă cu venit lunar fix, stabilit de la bun început prin contract. Suma va fi platită începând cu vârsta de 60 sau 65 de ani, în funcţie de alegerea asiguratului, timp de cel puţin 15 ani, chiar şi în situaţia în care survine decesul titularului în acest interval, caz în care plata este redirecţionată către urmaşi. Produsul oferă o dobândă tehnică garantată de 3% şi se adresează persoanelor cu vârsta de minimum 30 de ani şi maximum 55 de ani. Contribuţia minimă lunară este de 150 de lei.

Pentru o persoană în vârstă de 40 de ani care, începând de la 60 de ani, doreşte o pensie de 1.000 de lei pe lună, prima lunară este de aproape 700 de lei.

fii la curent cu cele mai noi analize de business

Urmareste BM pe Facebook

http://www.businessmagazin.ro/actualitate/metropolitan-life-lanseaza-o-polita-de-asigurare-de-tip-anuitate-garantata-10637054
10637054
comments powered by Disqus
ZF.ro
12 locuri pe care ar trebui să le vizitezi înainte să dispară 12 locuri pe care ar trebui să le vizitezi înainte să dispară
Drama antreprenorilor români, care nu au mai apucat să facă bani
ONE.ro
Cum arată cea supranumită "The Body" la 50 de ani Cum arată cea supranumită "The Body" la 50 de ani
Ce transformare! Cum arată acum Pamela din ''Dallas''
Cum arată casa construită cu 20.000 de euro
Descopera.ro
Descoperire cutremurătoare lângă fostul lagăr de concentrare de la Sobibor. Ce au vrut naziştii să ascundă? Descoperire cutremurătoare lângă fostul lagăr de concentrare de la Sobibor. Ce au vrut naziştii să ascundă?
Cercetătorii au reuşit teleportarea pe o distanţă de 25 de kilometri
Ce s-a întâmplat după 4 ani cu fetiţa care s-a născut fără sânge? Cazul ei este unic în lume (FOTO)
Go4it.ro
Cum se distrează utilizatorii de Android pe seama posesorilor de iPhone: noi avem asa ceva de acum trei ani Cum se distrează utilizatorii de Android pe seama posesorilor de iPhone: noi avem asa ceva de acum trei ani
Primul si singurul program de chat securizat 100%. Merge si pe calculator si pe telefon
Android One debuteaza oficial - smartphone-uri ieftine cu Android original si update-uri imediate
Csid.ro
“Burta de bere”, un MIT distrus de Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie! “Burta de bere”, un MIT distrus de Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie!
Carenţe de vitamine şi minerale - cum îţi dai seama dacă suferi de aşa ceva?
Sigur nu sunt gemene? Vedete care seamănă izbitor! GALERIE FOTO