METEO. Prognoza vremii pentru următoarea săptămână în toate regiunile ţării

Postat la 26 iulie 2014 80 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat prognoza privind valorile termice şi precipitaţiile în toate regiunile ţării până la 3 august.

METEO. Prognoza vremii pentru următoarea săptămână în toate regiunile ţării

BANAT

Ultimele zile ale lunii iulie şi începutul lui august vor fi caracterizate de un regim termic apropiat de cel climatologic specific perioadei, respectiv medii ale valorilor maxime de 29-30 de grade. Mediile termice nocturne se vor menţine în jurul a 17-18 grade. Probabilitatea pentru averse va fi ridicată în jurul datei de 29 iulie. Ploi de scurtă durată nu sunt excluse nici în celelalte zile ale intervalului, dar sunt de aşteptat la nivel izolat.

CRISANA

Ultimele zile ale lunii iulie şi începutul lui august vor fi caracterizate de un regim termic apropiat de cel climatologic specific, respectiv medii ale valorilor maxime de 29-30 de grade. Mediile termice nocturne se vor menţine în jurul a 17-18 grade. Probabilitatea pentru averse va fi ridicată în jurul datei de 29 iulie. Ploi de scurtă durată vor fi şi în celelalte zile ale intervalului, dar sunt de aşteptat pe arii mai restrânse.

TRANSILVANIA

Pentru ultimele zile ale lunii iulie şi începutul lui august vor fi mici variaţii de la o zi la alta, dar temperaturile se vor situa, în general, în jurul unei medii de 28 de grade, normală pentru această perioada din an. Minimele nocturne nu vor avea variaţii semnificative, menţinându-se într-un ecart mediu de 14-16 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în jurul datei 29 iulie. În celelalte zile ale intervalului de prognoză, ploile vor fi prezente pe arii mai restrânse.

MARAMURES

Sunt de aşteptat oscilaţii destul de mici de la o zi la alta, media temperaturilor maxime la nivelul întregii regiuni urmând a se situa la 28-29 de grade. Temperaturile nocturne se vor situa în general într-un ecart de 15…17 grade. Probabilitatea pentru averse se va menţine relativ ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză, ploile fiind mai frecvente şi mai importante cantitativ în jurul datei de 29 iulie.

MOLDOVA

La nivelul întregii regiunii sunt estimate medii ale valorilor diurne în jurul a 29 de grade, caracterizând un regim termic apropiat de normal. Valorile nocturne vor oscila în ecartul de 16-18 grade. Probabilitatea de ploaie va fi din nou mai ridicată în jurul datei de 29 iulie. Ploi de scurtă durată nu sunt excluse nici în celelalte zile ale intervalului, dar sunt de aşteptat doar izolat.

DOBROGEA

Regimul termic nu va avea oscilaţii semnificative pe parcursul intervalului de prognoză, menţinându-se în general o vreme călduroasă, cu o medie a valorilor maxime de 29-31 de grade. Regimul termic nocturn se va menţine, de asemenea, relativ constant, la valori medii ce se vor situa în jurul a 19-20 de grade. Probabilitatea de ploaie va fi scăzută pe tot parcursul intervalului.

MUNTENIA

Regimul termic va fi unul caracterizat drept călduros, media valorilor diurne fiind în jurul a 30 de grade. Temperaturile minime se vor menţine în general de aproximativ 17-18 grade, în medie. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în jurul datei de 29 iulie.

OLTENIA

Ultimele zile ale lunii iulie şi începutul lui august vor fi caracterizate de un regim termic apropiat de cel climatologic normal, respectiv medii ale valorilor maxime de aproximativ 30 de grade. Mediile termice nocturne se vor menţine în general în ecartul 17-19 grade. Probabilitatea pentru averse va fi foarte ridicată în jurul datei de 29 iulie. În celelalte zile ale intervalului, doar izolat şi trecător va mai ploua slab.

LA MUNTE

Valorile termice vor fi ridicate spre sfârşitul intervalului de prognoză, cu medii ale maximelor de 20-22 de grade, iar în restul timpului vor fi uşor mai mici, cu o valoare mediată de 18-19 grade. Valorile nocturne vor fi cuprinse, în general, între 11 şi 13 grade. Probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicată pe tot parcursul intervalului, dar aversele vor fi mai frecvente şi mai importante cantitativ în zilele de 27 şi 28 iulie.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/meteo-prognoza-vremii-pentru-urmatoarea-saptamana-in-toate-regiunile-tarii-12984443
12984443
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.