METEO. Prognoza vremii în toată ţara până la sfârşitul lunii septembrie

Postat la 20 septembrie 2014 196 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat prognoza privind valorile termice şi precipitaţiile în toate regiunile ţării pînă la 28 septembrie.

METEO. Prognoza vremii în toată ţara până la sfârşitul lunii septembrie

BANAT

În intervalul 21-24 septembrie, vremea va intra într-un proces de răcire şi maximele vor scădea cu aproximativ 4 grade faţă de săptămâna precedentă, la 19-20 de grade, apoi temperaturile se vor menţine neschimbate până spre sfârşitul lunii. În ceea ce priveşte minimele nocturne, acestea vor oscila între 10 şi 14 grade, cu cele mai scăzute valori după 24 septembrie. Probabilitatea de apariţie a ploilor se menţine ridicată.

CRIŞANA

Vremea va începe să se răcească uşor, iar temperaturile vor ajunge spre sfârşitul lunii la medii de 18-19 grade. Mediile temperaturilor minime vor fi iniţial de 13-14 grade, apoi vor marca o scădere, ajungând până la 9-10 grade. Pe parcursul întregului interval sunt posibile ploi slabe, de scurtă durată şi pe arii restrânse, exceptând perioada de până la 24 septembrie, când vor fi mai frecvente şi, posibil, în cantităţi moderate.

TRANSILVANIA

Regimul termic va marca o scădere treptată, de aproximativ 3 grade faţă de săptămâna precedentă, astfel că, spre sfârşitul lunii vor fi, în medie, maxime în jurul a 18 grade şi minime de 5-6 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va creşte după data de 20 septembrie, iar ploile vor putea fi moderate cantitativ.

MARAMUREŞ

Temperaturile vor începe să scadă, mai accentuat până în data de 23 septembrie, şi vor ajunge la 18-19 grade. Minimele nocturne vor oscila între 7 şi 12 grade, cu cele mai scăzute valori în intervalul 24 - 28 septembrie. Probabilitatea de precipitaţii creşte după data de 20 septembrie, iar ploile vor putea fi moderate cantitativ.

MOLDOVA

Intervalul de prognoză va fi caracterizat de o scădere a temperaturilor, atât maxime cât şi minime, astfel că, spre sfârşitul lunii maximele vor oscila în jurul a 18 grade, iar minimele vor fi de 8-9 grade, valori comparabile cu normele climatologice. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în perioada 21-26 septembrie, în restul intervalului doar cu totul izolat fiind posibile ploi slabe.

DOBROGEA

În cea mai mare parte a intervalului de prognoză regimul termic se va menţine apropiat de cel climatologic specific, deşi temperaturile vor scădea uşor, la o medie de 20 de grade la sfârşitul perioadei. Temperaturile minime se vor situa, în medie, între 12 şi 15 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi foarte redusă până la sfârşitul lunii, excepţie făcând intervalul 21-26 septembrie când sunt posibile ploi, în general slabe cantitativ.

MUNTENIA

Până la 22 septembrie, regimul termic va fi caracterizat de valori normale climatologic ale maximelor, în jurul a 24 de grade, apoi vremea va începe să se răcească uşor, iar temperaturile maxime vor ajunge spre sfârşitul lunii la medii de 20-21 grade. Mediile temperaturilor minime, după o creştere spre 12 grade în acest weekend, vor marca o scădere uşoară. Doar între 21 şi 26 septembrie vor fi ploi, în general slabe.

OLTENIA

În cea mai mare parte a intervalului de prognoză regimul termic diurn se va menţine relativ scăzut, cu maxime, în medie, între 19 şi 23 de grade, valori cu aproape 5 grade sub cele normale pentru a doua jumătate a lunii septembrie. Mediile temperaturilor minime se vor situa între 10 şi 13 grade, cu cele mai scăzute valori în intervalul 25-28 septembrie. Probabilitatea de apariţie a ploilor se menţine ridicată.

LA MUNTE

Regimul termic diurn nu se va modifica semnificativ, situându-se, în medie, între 12-14 grade, iar cel nocturn va suferi uşoare modificări de la o zi la alta, încadrându-se între 4 şi 7 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor în toată zona montană va creşte după data de 20 septembrie.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/meteo-prognoza-vremii-in-toata-tara-pana-la-sfarsitul-lunii-septembrie-13311388
13311388
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.