Metalul care atinge pe bursa de la Londra cea mai înaltă cotaţie din ultimii zece ani

Postat la 22 august 2017 378 afişări

Metalul a atins maximul ultimilor zece ani, după ce de la începutul acestui an a crescut cu 22%, până la nivelul de 3.124 dolari per tonă.

Metalul care atinge pe bursa de la Londra cea mai înaltă cotaţie din ultimii zece ani

Este vorba despre zinc, ce este folosit în în procesul de galvanizare al oţelului – pentru a ridica nivelul de rezistenţă la coroziune.

Creşterea economiei globale şi proiectele de infrastructură din zona Asiei, mai ales a Chinei, au tras în sus cotaţia metalului. De asemenea, la actuala evoluţie a condus şi deprecierea dolarului american, monedă în care sunt cotate mărfurile lumii. De la începutul acestui an şi până în prezent, deprecierea dolarului în faţa monedei unice europene este de peste 10%.

Citeşte continuarea pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.