MESAJUL transmis de sora lui Kim Jong-Un la Jocurile Olimpice de Iarnă din Coreea de Sud. Cum a FERMECAT „umila” Kim Yo-jong presa internaţională

Autor: Silvana Chiujdea Postat la 11 februarie 2018 227 afişări

Sora mai mică a liderului de la Phenian s-a aflat în centrul atenţiei încă de la sosirea sa în Coreea de Sud, pentru o vizită istorică de trei zile, ca parte a ritualului de participare la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă. Prin marea de cameramani şi jurnalişti, Kim Yo-jong a trecut însoţită de o întreagă suită de bodyguarzi, nu a făcut nicio declaraţie, a fost întotdeauna tăcută şi zâmbitoare.

Ca reprezentant al fratelui său, Kim Yo-jong a fost mandatată să arate o latură mai blândă a regimului nord-coreean, cunoscut la nivel mondial pentru încălcarea flagrantă a drepturilor omului şi pentru ameninţările nucleare constante, informează The Guardian.

„Părea în formă şi destul de agilă, comparativ cu fratele său ori cu alţi membri ai familiei, care sunt graşi. Vizita lui Kim nu putea fi mai eficientă din punctul de vedere al imaginii pe care şi-o face, astfel, Coreea de Nord, mai ales ţinând cont de faptul că fratele său este considerat un dictator nemilos care şi-a pus agenţii să-l otrăvească pe fratele său mai mare, în plină zi, pe un aeroport internaţional, şi a dat ordin să fie omorât chiar şi unchiul său”, a scris într-un editorial pentru Korea Times Oh Young-jin.

Principalul mesaj cu care Kim a defilat în aceste zile a fost: „Sper ca Phenianul şi Seulul să devină mai apropiaţi în inimile oamenilor, lucru care să aducă unificarea şi prosperitatea în viitorul apropiat”: Aceasta a avut şi o apariţie neaşteptată la un meci de hockey, acolo unde a venit pentru a încuraja o echipă formată din nord şi sud-coreeni, terminând astfel o zi în care i-a făcut şi lui Moon invitaţia de a vizita Phenianul. 

Analiştii au discutat fiecare detaliu al apariţiei surorii dictatorului, de la cantitatea de machiaj pe care a purtat-o, la cât de proeminenţi îi sunt pomeţii, dar şi fiecare piesă pe care Kim a ales s-o poarte, iar tilul „umil”, atât în vestimentaţie, cât şi în maniere, a fost scos în evidenţă în faţa camerelor.

La o cină care a avut loc tot în onoarea Jocurilor Olimpice de Iarnă, aceasta a purtat o jachetă vişinie şi pantaloni negri, după cum scrie presa locală, astfel că jurnaliştii nu s-au putut abţine să nu facă şi o comparaţie cu Ivanka Trump, cea care va participa la ceremonia de încheiere a Olimpiadei.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.