Mesaj EBU: România nu va participa la Eurovision. Nicio televiziune nu va difuza show-ul în România

Postat la 29 aprilie 2016 119 afişări

EBU (European Broadcasting Union/ Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune) a anunţat vineri pe Facebook faptul că nicio televiziune din România nu va putea difuza show-ul Eurovision 2016, deoarece nicio altă televiziune, în afară de TVR, nu este membru EBU.

Mesaj EBU: România nu va participa la Eurovision. Nicio televiziune nu va difuza show-ul în România

 EBU (European Broadcasting Union/ Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune) a făcut o declaraţie publicată vineri, 29 aprilie, pe pagina oficială de Facebook, privind decizia luată în legătură cu oferta făcută de Pro TV şi obţinerea drepturilor de difuzare a concursului Eurovision.

EBU a explicat că oferta Pro TV nu a putut fi luată în considerare din cauza faptului că televiziunea nu este membru EBU, iar Concursul muzical Eurovision este o competiţie între membri şi asociaţi.

De asemenea, într-un comentariu publicat la postarea iniţială, EBU a precizat că "România nu va participa la ESC (Eurovision Song Contest, n.r.) în acest an şi nici un radiodifuzor nu va transmite show-ul în România".

Televiziunea Română (TVR) a fost retrasă de la serviciile de membru EBU (European Broadcasting Union/ Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune) din cauza datoriilor acumulate încă din 2007, a anunţat EBU pe 22 aprilie, pe site-ul oficial, una dintre consecinţe fiind eliminarea din competiţia muzicală Eurovision. Situaţia este fără precedent în istoria EBU, TVR fiind prima televiziune exclusă din asociaţie. De asemenea, este prima oară când o ţară este exclusă din concurs.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/mesaj-ebu-romania-nu-va-participa-la-eurovision-nicio-televiziune-nu-va-difuza-show-ul-in-romania-15277808
15277808
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.