Merkel şi Vardakar au afirmat că problema frontierei irlandeze încă necesită o soluţie

Postat la 20 martie 2018 66 afişări

Cancelarul german Angela Merkel şi premierul irlandez Leo Varadkar au afirmat marţi că problema privind frontiera cu Irlanda de Nord încă trebuie soluţionată, în pofida acordului de principiu atins de UE şi Marea Britanie, informează site-ul postului France24.

Merkel şi Vardakar au afirmat că problema frontierei irlandeze încă necesită o soluţie

"Am fost informaţi ieri că s-a ajuns la un consens între UE şi Marea Britanie privind perioada de tranziţie post-Brexit. Desigur că rămân multe probleme de rezolvat, în special cea a frontierei Irlandei de Nord", a declarat Angela Merkel.

Luni, negociatorii Marii Britanii şi Uniunii Europene pentru Brexit, David Davis, respectiv Michel Barnier, au anunţat că au ajuns la un acord privind principiile generale care vizează perioada de tranziţie post-Brexit.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.