Merkel a admis că Germania şi UE au făcut greşeli în ceea ce priveşte criza refugiaţilor

Postat la 31 august 2016 230 afişări

Angela Merkel a recunoscut că atât în Germania, cât şi la nivelul Uniunii Europene, au fost făcute greşeli în gestionarea crizei refugiaţilor, informează Reuters online, citând cotidianul german Suddeutsche Zeitung.

Merkel a admis că Germania şi UE au făcut greşeli în ceea ce priveşte criza refugiaţilor

"Sunt chestiuni politice pe care le poţi vedea că apar, dar pe care nu le conştientizezi ca atare la acel moment — iar în Germania am ignorat problema pentru prea mult timp, dar am şi blocat necesitatea de a găsi o soluţie paneuropeană," a declarat Merkel într-un interviu care urmează să fie publicat în ediţia de miercuri a cotidianului Suddeutsche Zeitung.

Cancelarul a mai adăugat că Germania şi Uniunea Europeană trebuie să dea dovadă de răbdare şi rezistenţă în gestionarea situaţiei refugiaţilor.

Merkel a mai afirmat că Germania, care a primit majoritatea celor peste un milion de refugiaţi din Orientul Mijlociu şi Asia care au ajuns anul trecut în UE, a lăsat Spania şi alte ţări de la frontiera UE să se ocupe singure de refugiaţi.

"De asemenea, la acel moment am respins distribuţia proporţională a refugiaţilor," a mai precizat ea.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.