Meleşcanu,despre alegerile din R. Moldova: E posibil ca Partidul Socialist să ia scorul cel mai mare

Postat la 18 februarie 2019 67 afişări

Ministrul de Externe Teodor Meleşcanu a declarat, luni, la Bruxelles, că este posibil ca Partidul Socialist să obţină cel mai mare scor la alegerile parlamentare din Republica Moldova, care vor avea loc pe 24 februarie.

Meleşcanu,despre alegerile din R. Moldova: E posibil ca Partidul Socialist să ia scorul cel mai mare

„Mi-e greu să fac previziuni despre rezultatul alegerilor, dar din analize apare destul de clar că există posibilitatea ca Partidul Socialist să obţină cel mai mare scor la alegerile parlamentare, dar nu va avea majoritatea necesară pentru a guverna singur. Ceea ce va duce la discuţii despre crearea unei majorităţi. Cea mai bună soluţie ar fi o majoritate pro-europeană şi care să continue parcursul Moldovei pe drumul integrării sale europene, dar va trebui să vedem ce zice electoratul” a declarat Teodor Meleşcanu, fiind întrebat cât de mare e riscul ca în Republica Moldova să existe o majoritate pro-rusă după alegeri.

Teodor Meleşcanu a adăugat că s-a întâlnit la ambasada României cu toţi liderii partidelor neparlamentare de opoziţie din Republica Moldova pentru ca peste Prut să fie organizate „alegeri corecte şi libere”.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
moldova,
crestere,
melescanu,
partid

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.