Mehedinţi: Dosar penal în cazul poliţiştilor acuzaţi că ar fi agresat mai mulţi simpatizanţi PMP

Autor: Oana Mitu Postat la 20 octombrie 2014 45 afişări

Poliţia Mehedinţi a deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă în cazul celor patru poliţişti din Baia de Aramă acuzaţi de reprezentanţii filialei judeţene a PMP că ar fi agresat mai mulţi simpatizanţi ai partidului, dosarul fiind înaintat Parchetului Judecătoriei Baia de Aramă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, subcomisar Nicolae Lohon, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că a fost întocmit un dosar penal pentru purtare abuzivă în urma plângerii penale depuse de organizaţia judeţeană a PMP după incidentele de duminică, atunci când mai mulţi simpatizanţi ar fi fost agresaţi de patru poliţişti.

Dosarul a fost trimis Parchetului Judecătoriei Baia de Aramă.

Totodată, preşedintele PMP Mehedinţi, Eugen Golea, a rămas fără permis de conducere pentru o perioadă de 30 de zile, întrucât nu s-a supus solicitării poliţistului care a oprit în trafic maşina pe care o conducea, pentru un control de rutină. Eugen Golea se afla la volanul unui autoturism care a fost oprit de poliţişti la ieşirea din Baia de Aramă, întrucât nu purta centura de siguranţă, acesta refuzând să se legitimeze şi fiind ulterior dus la sediul Poliţiei din Baia de Aramă.

Reprezentanţii PMP Mehedinţi au depus, duminică, plângere penală împotriva a patru poliţişti din Baia de Aramă, preşedintele formaţiunii susţinând că agenţii ar fi agresat mai mulţi simpatizanţi care participaseră la o acţiune de campanie, unul dintre ei având nevoie de îngrijiri medicale.

Preşedintele PMP Mehedinţi a susţinut că duminică după-amiază una dintre maşinile în care se aflau aproximativ 30 de simpatizanţi ai partidului a fost oprită de poliţişti, care ar fi pulverizat spray lacrimogen către doi tineri şi o femeie.

”Un alt simpatizant a fost lovit în gât cu cotul de unul dintre poliţişti. Am sunat la 112 şi am solicitat o ambulanţă la faţa locului. Tânărul lovit a primit îngrijiri medicale”, afirma liderul PMP Mehedinţi.

Potrivit acestuia, agenţii ar fi dezumflat şi roţile din dreapta ale autoturismului oprit în trafic.

În plângerea depusă de PMP Mehedinţi la Poliţie, oamenii legii sunt acuzaţi de abuz în serviciu, lovire şi distrugere.

Surse din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi declarau că la ieşirea din Baia de Aramă poliţiştii au oprit în trafic un şofer care nu purta centura de siguranţă, iar în momentul în care echipajul i-a solicitat să se legitimeze, acesta a refuzat şi a devenit recalcitrant.

Conform surselor citate, poliţiştii au pulverizat un jet din sprayul lacrimogen pe care îl aveau, apoi l-au dus pe şofer la sediul Poliţiei Baia de Aramă pentru a-l legitima, pe numele acestuia fiind întocmit proces-verbal pentru contravenţie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PMP MEHEDINŢI,
POLIŢIE,
/actualitate/mehedinti-dosar-penal-in-cazul-politistilor-acuzati-ca-ar-fi-agresat-mai-multi-simpatizanti-pmp-13419475
13419475
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.