MEGASTRUCTURI: Patru minuni ale lumii moderne, aproape de finalizare - GALERIE FOTO

Autor: Raluca Bădoiu Postat la 12 noiembrie 2015 446 afişări

Din Marea Britanie şi până în Orientul Mijlociu şi China, echipe întregi de ingineri şi arhitecţi au dat naştere unor proiecte de constrcţii de-a dreptul impresionante, relatează cotidianul The Guardian.

Şapte dintre cele mai moderne şi ample construcţii ale lumii sunt aproape de finalizare. La realizarea lor au lucrat echipe complexe de ingineri, arhitecţi şi oameni specializaţi în construcţii din întreaga lume, informează în pagina electronică cotidianul The Guardian

Aeroportul din Beijing

În 1980, arhitectul britanic Norman Foster a revoluţionat terminalul aeroportului din Beijing. Inovaţiile aduse atunci au constat în raţionalizarea sistemelor şi maşinăriilor care alcătuiesc cel mai mare complex de clădiri. Acum, Zaha Hadid este coordonatorul proiectului ambiţios de remodernizare a aeroportul Daxing Beijing, construit pentru a fi cel mai mare din lume. Noul terminal va avea mai multe benzi rulante de transport, proiectate pentru a reduce distanţele de călătorie pentru pasageri. Contribuţia principală a lui Hadid va fi acoperişul spectaculos.

Turnul Regatului, Jeddah, Arabia Saudită

Oricine a vizitat Dubaiul în ultimii ani a observat construcţia de 828 metri Burj Khalifa, care a intrat în Cartea Recordurilor ca fiind cea mai înaltă structură construită vreodată.  Adrian Smith, arhitectul care a proiectat Burj, lucrează acum la un nou turn în Jeddah (Arabia Saudită), care va bate recordul anterior.

Este vorba despre un turn cu o înălţime de 1000 de metri, care va avea 200 de etaje şi vedere spre Marea Roşie. Pentru această construcţie se vor folosi 5,7 milioane de metri pătraţi de beton şi 80.000 de tone de oţel. Costurile ridicării turnului sunt estimate la aproximativ 1,23 de miliarde de dolari.

Podul Zhuhai-Macao din Hong Kong

Chinezii au dorit să unească Macao şi Zhuhai încă din anul 1999 când şi-au luat înapoi insula Hong Kong. Un nou pod este în construcţie pentru a lega cele două insule aflate la 50 de kilometri distanţă. Atunci când podul va fi gata, acesta va intra în Cartea Recordurilor pentru cea mai lungă construcţie înălţată peste apă.

Hotelul Abraj Kudai, Mecca

Peste Mecca, zona din jurul Kaaba este împădurită de macarale pentru construcţii. Asta pentru că Marea Moschee este într-un amplu proces de remodernizare. În curând, aceasta va deveni cea mai înaltă structură patrulateră din lume. Atunci când totul va fi gata, clădirea va oferi cazare de lux pentru locul cel mai sfânt al Islamului. În proiect sunt incluse peste 10.000 de camere de hotel.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/megastructuri-patru-minuni-ale-lumii-moderne-aproape-de-finalizare-galerie-foto-14884254
14884254
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.