Mega Image a cedat în acest an titlul de cea mai extinsă reţea de magazine din România

Postat la 28 decembrie 2017 238 afişări

Lanţul de magazine Profi a devenit în acest an cel mai extins retailer din România după ce a deschis 195 de unităţi noi, apropiindu-se de pragul de 700 de magazine.

Mega Image a cedat în acest an titlul de cea mai extinsă reţea de magazine din România

 Compania este lider şi după numărul de deschideri din acest. Acelaşi titlu l-a primit şi anul trecut când a inaugurat 134 de unităţi. De altfel, an de an retailerul a apăsat pedala de acceleraţie, ajungând astăzi să se apropie de 700 de unităţi. Prin comparaţie, următorul clasat este lanţul olandezo-belgian Mega Image care are circa 585 de magazine. În total în tot comerţul modern există circa 2.000 de hipermarketuri, supermarketuri, magazine de discount, proximitate şi cash & carry.

 

Cele două reţele cele mai extinse – Profi şi Mega Image - sunt active pe segmentul magazinelor mici, mai exact supermarketuri şi proximitate, care au nevoie de investiţii mai mici. Mai mult, pentru că aceste magazine acoperă zeci sau sute de metri pătraţi, retailerii găsesc mai uşor spaţii de închiriat. Profi merge de regulă pe metoda chiriei, alegând să deschidă magazine fie la parterul blocului în interiorul oraşelor mai mari, fie în spaţii de sine stătătoare.

Schimbarea de lider în clasamentul celor mai extinse reţele de magazine s-a realizat în acest an, după mulţi ani în care primul loc a fost deţinut de Mega Image. Retailerul a redus în ultimii ani ritmul de dezvoltare de la peste 100 de unităţi la aproape jumătate. În ceea ce priveşte anii viitori, compania anunţă că merge înainte cu expansiunea în acelaşi ritm, respectiv 50-60 de unităţi pe an sub ambele formate – supermarket şi proximitate. Până acum circa 90% din magazine sunt în Bucureşti şi Ilfov, iar restul se împart pe o rază de 250 km în jurul Capitalei. În acest an compania a intrat şi pe piaţa din Cluj. Acesta este un model special în retail, niciun alt jucător neavând o concentrare asa mare a afacerii în Capitală şi în apropiere. Nici Profi nu a mers pe modelul standard.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.