MedLife continuă extinderea, achiziţionând opt centre medicale din Dâmboviţa şi Ilfov

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 20 ianuarie 2017 199 afişări

MedLife continuă extinderea, achiziţionând opt centre medicale din Dâmboviţa şi Ilfov

MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, anunţă achiziţionarea pachetului majoritar de 80% din Almina SRL, companie de servicii medicale prezentă pe piaţa din Dâmboviţa şi Ilfov cu opt centre medicale, potrivit unui comunicat de presă transmis de companie.

Almina SRL are o activitate de 20 de ani pe piaţa locală şi este cel mai mare operator medical din judeţul Dâmboviţa. Compania are în componenţă opt centre medicale – cinci în Târgovişte, două în Pucioasa şi unul în Buftea – şi două laboratoare (Târgovişte şi Buftea), oferind pacienţilor săi servicii integrate de ambulator, imagistică şi analize de laborator.  Cele opt unităţi sunt dotate cu echipament medical performant şi au la dispoziţie o echipă medicală cu peste 125 de specialişti.

Potrivit reprezentanţilor companiei achiziţionate, Almina SRL a înregistrat la nivelul primelor 9 luni ale anului 2016 o cifră de afaceri de aproximativ 1,3 milioane de euro.

"Această achiziţie marchează intrarea MedLife într-o nouă zonă geografică a României, contribuind implicit la consolidarea poziţiei la nivel naţional. Totodată, acest nou proiect aduce în portofoliul nostru cea de a 14-a achiziţie de companii. În perspectivă avem în plan să continuăm politica de creştere prin achiziţii”, a declarat Mihai Marcu, Preşedinte şi CEO al MedLife.

"Acest parteneriat reprezintă pentru noi o oportunitate de dezvoltare a afacerii, un pas important în evoluţia companiei prin integrarea proceselor şi capturarea economiei de scară şi ne bucurăm să devenim parte a celui mai mare operator de pe piaţa serviciilor medicale private din România", a declarat doctor Lavinia Ionescu, fondatoarea Almina SRL.

Achiziţionarea pachetului majoritar Almina SRL reprezintă cea de-a 14-a achiziţie derulată până acum de grupul MedLife, ultimele patru având loc în mai puţin de un an, Centrul Medical Panduri fiind ultima achiziţie încheiată.

MedLife este cel mai mare furnizor de servicii private de sănătate din România. Compania operează cea mai extinsă reţea de clinici, una din marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate şi are cea mai mare baza de clienţi pentru Pachete de Prevenţie în Sănătate din ţară. Este, de asemenea, din punct de vedere al vânzărilor, una dintre marile companii private de sănătate din Europa Centrală şi de Est, conform informaţiilor publice disponibile Grupului MedLife.

De-a lungul istoriei sale, MedLife si companiile pe care acesta le controlează au avut peste 5 milioane de pacienţi unici, echivalent cu aproximativ unul din patru români. În perioada mai – iulie 2016, clinicile Grupului au oferit servicii în medie la 8.300 de pacienţi zilnic, iar laboratoarele sale au efectuat, în meie, peste 28.000 de teste pe zi

Acţiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacţionare pe piaţa reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori Bucureşti, Categoria Premium, având simbolul de tranzacţionare ″M″.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.