Medicina a intrat într-o nouă eră odată cu crearea unui vaccin anti-HIV sigur şi eficient

Postat la 10 iulie 2018 241 afişări

Un nou studiu publicat recent în jurnalul The Lancet arată că un vaccin experimental numit HOV-1 este tolerat bine şi a generat răspunsuri imunitare solide împotriva HIV-ului în adulţi sănătoşi şi în maimuţe rhesus.

Medicina a intrat într-o nouă eră odată cu crearea unui vaccin anti-HIV sigur şi eficient

Bazată pe rezultatele din această fază 1/2a a testelor clinice care au inclus aproape 400 de adulţi sănătoşi, faza 2b a testelor clinice a fost iniţiată în sudul Africii pentru a determina siguranţa şi eficacitatea vaccinului HIV-1 la 2.600 de femei expuse riscului infectării cu acest virus. Acesta este unul din cinci concepte experimentale ale unui vaccin anti-HIV care au progresat până în faza testelor clinice pe oameni în cei 35 de ani de la răspândirea virusului, scrie Medical Xpress.

 

Spre deosebire de testele precedente, care s-au limitat la anumite regiuni de pe glob, noul studiu are la bază vaccinuri „mozaic” care iau părţi din diferite virusuri şi le combină pentru a declanşa răspunsuri imunitare împotriva mai multor tipuri de HIV.

 

„Aceste rezultate reprezintă un pas important. Studiul demonstrează că vaccinul a indus răspunsuri imunitare robuste la oameni şi la maimuţe cu magnitudini, cinetică, fenotic şi durabilitate apropiate şi, de asemenea, a furnizat protecţie 67% împotriva infecţiei cu virusuri la maimuţe”, a precizat Dan Barouch, conducătorul studiului de la Center for Virology and Vaccine Research din Israel şi de la Universitatea Harvard din SUA.

 

Cititi mai multe pe www.descopera.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.