Medic din România: Fotbalist de Liga 1 lovit la antrenamente îngrijit gratuit la spital chiar dacă nu are asigurare medicală

Postat la 10 august 2017 165 afişări

Un medic din Braşov atrage atenţia asupra faptului că anumite persoane nu cotizează la Fondul de Asigurări Sociale de Sănătate dar beneficiază de servicii medicale gratuite. Şi oferă un exemplu concret:

Medic din România: Fotbalist de Liga 1 lovit la antrenamente îngrijit gratuit la spital chiar dacă nu are asigurare medicală

Pe Facebook, medicul Grigorescu Dan a scris:  „Aproape 2.000 de lei (adică peste 400 de euro)!

Atât a costat tratamentul (internare, operaţie, investigaţii, pansamente, medicaţie, masă, etc) oferit GRATIS de statul român prin intermediul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov unui fotbalist legitimat la un club de fotbal din Liga I naţională.

GRATIS, pentru că fotbalistul, deşi sub contract, nu este asigurat!

Şi care s-a accidentat nu pe stradă, ci în timpul antrenamentului!

A fost urgenţă? A fost!

Dar este corect ca o entitate (clubul de fotbal respectiv) care învârte o căruţă de bani să nu îşi asigure medical sportivii care sunt sub contract cu aceasta? Nu e! Şi cred că nici legal!

Şi ne mai mirăm că unii contribuie la Fondul de Asigurări Sociale de Sănătate, în timp ce alţii beneficiază!”

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.