MEDIAFAX ZOOM: Revoluţia Română din 1989 - Timişoara - GALERIE FOTO

Autor: Liliana Micu - Mediafax Postat la 20 decembrie 2014 99 afişări

Urmare a intervenţiei brutale a forţelor de Securitate, Miliţie şi Armată din zilele de 16, 17, 18 şi 19 decembrie 1989, care au încercat zadarnic să înăbuşe revolta populară din Timişoara, pe 20 decembrie marile fabrici şi uzine din oraş intră în grevă, iar coloane impresionante de muncitori intră în oraş, Piaţa Operei (actuala Piaţa Victoriei) fiind ocupată de peste 100.000 de oameni.

În acelaşi timp, din localităţile din regiune pornesc înspre Timişoara mai multe trenuri încărcate cu muncitori trimişi de regimul comunist pentru a înăbuşi protestul, însă odată ajunşi, şi aceştia fraternizează cu protestatarii. Treptat, mai mulţi militari trec de partea populaţiei astfel că la sfârşitul zilei Timişoara este declarat oraş liber de comunism.

Îi mulţumim domnului Constantin Duma, unul dintre puţinii fotografi ai Revoluţiei Române, care a avut amabilitatea de a ne oferi prezentele imagini.

GALERIA FOTO COMPLETĂ PE MEDIAFAX ZOOM

Urmărește Business Magazin

/actualitate/mediafax-zoom-revolutia-romana-din-1989-timisoara-galerie-foto-13732355
13732355
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.