Mătuşa rapperului Tupac, prima femeie inclusă de FBI pe lista celor mai căutaţi terorişti

Postat la 03 mai 2013 26 afişări

Poliţia federală americană a anunţat joi că a adăugat prima femeie pe lista sa cu cei 25 "cei mai căutaţi terorişti", americanca Joanne Chesimard, acuzată că a ucis un poliţist în urmă cu peste 40 de ani şi suspectată că s-ar fi refugiat în Cuba.

 Joanne Chesimard, cunoscută sub numele de Assata Shakur, aparţinea Armatei de eliberare a persoanelor de culoare, o organizaţie americană de extremă stânga care s-a angajat în anii '70 în lupta armată pentru cauza afroamericanilor.

Mătuşa rapperului Tupac Shakur, împuşcat mortal în 1996 la Las Vegas, a fost acuzată că a ucis un poliţist în New Jersey (nord-est), în timpul unui schimb de focuri la 2 mai 1973, împreună cu doi complici. După ce a fugit, Joanne Chesimard a fost arestată şi acuzată de asasinat în 1977. Condamnată la închisoare pe viaţă, ea a fugit din nou din închisoare după doi ani.

Militanta a fost reperată în Cuba în 1984, unde s-ar afla în continuare, afirmă FBI.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cautare,
lista,
prima femeie,
terorism,
fbi,
acuzatii
/actualitate/matusa-rapperului-tupac-prima-femeie-inclusa-de-fbi-pe-lista-celor-mai-cautati-teroristi-10838148
10838148
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.