MĂRTURIA EMOŢIONANTĂ a unui pilot Germanwings despre zborul efectuat pe ruta urmată de avionul prăbuşit în Alpii francezi, la două zile după accident

Autor: Iuliana Enache Postat la 28 martie 2015 733 afişări

Un pilot al companiei Germanwings a povestit despre zborul plin de emoţii pe care l-a efectuat pe ruta dintre Barcelona şi Dusseldorf la două zile după prăbuşirea cursei 9525 a companiei germane, marţi, în Alpii francezi.

Un pilot în vârstă de 48 de ani, Frank Woiton, a povestit cum a zburat pe ruta Barcelona-Dusseldorf la două zile după tragedia din Alpi şi a îmbrăţişat fiecare pasager de la bordul avionului, relatează Daily Mail, în ediţia electronică.

Tatăl a doi copii, el a descris starea de tulburare din rândul echipajului şi pasagerilor pentru cotidianul german Bild, afirmând: "puteai să le citeşti pe feţe".

Woiton a povestit cum a primit o rundă de aplauze după ce a susţinut un discurs emoţionant înainte de decolare. "Desigur, vă voi duce de la Dusseldorf la Barcelona. Puteţi conta pe faptul că deseară vreau să stau la masă cu familia mea", le-a spus el pasagerilor la microfon. "Oamenii ar trebui să vadă că în carlingă este o altă fiinţă umană", a adăugat el.

Woiton, care s-a oferit voluntar să lucreze în ziua de după accident, când numeroşi piloţi ai Germanwings au refuzat să se îmbarce, a descris şi un zbor pe care l-a efectuat împreună cu Lubitz. "Mi-l amintesc bine şi am plecat de la locul meu din când în când în timpul zborului pentru a merge la toaletă. Când am zburat cu el mi-a spus despre perioada lui de formare şi cât de fericit era. A spus că voia să piloteze pe rute de lung curier şi să devină căpitan", a declarat el. "Stăpânea avionul foarte bine şi avea totul sub control. De aceea l-am lăsat singur în carlingă, pentru a merge la toaletă", a povestit Woiton.

Dezvăluirile sale intervin după ce o femeie care a călătorit cu un alt zbor Germawings a descris cum un alt pilot a mers dincolo de a le da asigurări pasagerilor. Britta Englisch a scris pe pagina de Facebook a companiei că pilotul unui zbor intern a salutat fiecare pasager în parte înainte de a le vorbi din cabină.

Bărbatul respectiv pilota un avion Germanwings pe ruta Hamburg-Koln în ziua accidentului şi a fost întâmpinat cu aplauze după ce şi-a asigurat pasagerii că vor ajunge acasă în siguranţă.

"Ieri dimineaţă, la ora 8.40, am mers cu un zbor Germanwings de la Hamburg la Koln cu sentimente împărţite", a scris Englisch pe pagina de Facebook a Germanwings. "Dar căpitanul nu numai că a salutat fiecare pasager în parte, ci a susţinut şi un scurt discurs înainte de decolare. Nu din carlingă, ci din cabină", a precizat ea.

"A vorbit despre cum l-a afectat accidentul pe el şi întregul echipaj. Despre situaţia delicată în care se află echipajul, dar că toţi membrii echipajului sunt acolo voluntar", a adăugat ea. "Şi despre familia sa şi despre faptul că şi echipajul are familie şi că face totul pentru a fi împreună cu familia sa în seara aceea. S-a lăsat o linişte deplină. Apoi cineva a aplaudat. Vreau să îi mulţumesc acestui pilot", a adăugat femeia.

"El a înţeles la ce se gândeau toţi. Şi a reuşit să ofere, cel puţin mie, un sentiment de bine în timpul acestui zbor", a conchis ea în acest mesaj distribuit de 17.000 şi care a strâns 30.000 de aprecieri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GERMANIA,
AVION,
ACCIDENT
/actualitate/marturia-emotionanta-a-unui-pilot-germanwings-despre-zborul-efectuat-pe-ruta-urmata-de-avionul-prabusit-in-alpii-francezi-la-doua-zile-dupa-accident-14073245
14073245
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.