Marine Le Pen: Este timpul să încheiem cu Uniunea Europeană, un "monstru birocratic"

Postat la 24 februarie 2017 228 afişări

Marine Le Pen, liderul formaţiunii populiste Frontul Naţional şi favorită în primul tur al scrutinului prezidenţial din Franţa, a susţinut că este "timpul să se încheie cu Uniunea Europeană", în cadrul unei conferinţe cu rolul de a clarifica viziunea sa internaţională, relatează Le Figaro.

Marine Le Pen: Este timpul să încheiem cu Uniunea Europeană, un "monstru birocratic"

"În Europa este timpul să încheiem cu o Uniune Europeană care se înscrie într-o tentativă de fuziune ce distruge Europa naţiunilor", a spus Le Pen.

Preşedinta formaţiunii Frontul Naţional a făcut aceste remarci la Paris, în faţa mai multor jurnalişti şi reprezentanţi a 42 de state străine, inclusiv ambasadorii Cambodgiei, Cubei, Arabiei Saudite, Albaniei şi Vietnamului, precum şi în faţa unui diplomat chinez şi a unui diplomat american, potrivit partidului.

"Trebuie să terminăm cu acest monstru birocratic", a mai spus Le Pen, care critică o Uniune Europeană pe care a calificat-o drept "totalitară".

"Uniunea micşorează Franţa, o separă de lume (...). Mă bucur pentru renaşterea popoarelor europene împotriva Uniunii, pentru Europa" în calitate de continent, a mai spus ea, referindu-se în special la referendumul britanic din iunie 2016 pe tema Brexit.

"Vom clădi o altă Europă", a promis ea, spunând că dacă va fi aleasă "va revizui tratatele europene şi va angaja Franţa în mod ferm în contruirea unei Europe a naţiunilor libere".

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.