Marea Britanie renunţă la camerele de supraveghere chinezeşti în clădirile guvernamentale

Autor: Petru Mazilu Postat la 24 noiembrie 2022 83 afişări

Marea Britanie restricţionează utilizarea camerelor de supraveghere chinezeşti în clădirile guvernamentale din cauza temerilor legate de securitate.

Marea Britanie renunţă la camerele de supraveghere chinezeşti în clădirile guvernamentale

Guvernul britanic a cerut joi departamentelor sale să nu mai instaleze în clădiri importante camere de supraveghere fabricate în China, invocând riscuri de securitate.

Decizia vine în urma unei analize a „riscurilor de securitate actuale şi viitoare posibile asociate cu instalarea sistemelor de supraveghere vizuală pe domeniul guvernamental", a declarat Oliver Dowden, un reprezentant al guvernului, potrivit Reuters.

„Revizuirea a concluzionat că, având în vedere ameninţarea la adresa Regatului Unit şi capacitatea şi conectivitatea din ce în ce mai mare a acestor sisteme, sunt necesare controale suplimentare", a spus Dowden.

Directiva se aplică camerelor de supraveghere fabricate de companii care fac obiectul legilor de securitate şi include îndrumări pentru ca departamentele să deconecteze astfel de dispozitive de la reţelele de calculatoare principale şi să ia în considerare eliminarea lor cu totul.

Măsura intervine la câteva luni după ce zeci de legislatori au cerut interzicerea vânzării şi utilizării camerelor de securitate fabricate de Hikvision şi Dahua, două firme chineze deţinute parţial de stat, din cauza temerilor legate de confidenţialitate şi de legătura dintre produsele acestor companii şi încălcările drepturilor omului în China.

Şi autorităţile din SUA au impus restricţii comerciale şi de utilizare pentru camerele produse de Hikvision, Dahua şi alte firme chineze.

Majoritatea organismelor publice britanice folosesc camere de supraveghere fabricate de Hikvision sau Dahua, a anunţat în iulie grupul Big Brother Watch.

Un număr de departamente guvernamentale, inclusiv ministerele de interne şi de afaceri, au camere Hikvision pe faţada clădirilor lor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
camere,
china,
marea britanie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.