Marea Britanie rămâne cel puţin încă 7 luni în Uniunea Europeană. Liderii UE aprobă amânarea Brexit până la 31 octombrie 2019. Theresa May a acceptat oferta

Postat la 11 aprilie 2019 48 afişări

Liderii Uniunii Europene şi premierul Marii Britanii, Theresa May, au acceptat joi amânarea Brexit până pe data de 31 octombrie 2019, a anunţat Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, la finalul unui summit extraordinar al Consiliului European, care a fost marcat de divergenţe franco-germane.

Marea Britanie rămâne cel puţin încă 7 luni în Uniunea Europeană. Liderii UE aprobă amânarea Brexit până la 31 octombrie 2019. Theresa May a acceptat oferta

Pe lângă amânarea Brexit până pe 31 octombrie, liderii europeni au stabilit o evaluare a situaţiei în luna iunie, pentru a determina dacă este cazul ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană chiar pe 30 iunie, data solicitată iniţial de premierul britanic Theresa May, informează surse diplomatice, citate de cotidianul The Guardian.

Clauza privind posibilitatea producerii Brexit în iunie a fost introdusă pentru a atenua temerile preşedintelui francez Emmanuel Macron care a cerut garanţii că Marea Britanie va organiza în mod corespunzător alegerile europarlamentare din luna mai.

 

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, a confirmat informaţia privind amânarea Brexit până pe 31 octombrie, precizând că va prezenta Theresi May planul liderilor UE chiar în această noapte, pentru a obţine şi acordul părţii britanice.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.