Marea Britanie primeşte susţinerea Germaniei faţă de voinţa Londrei de a reforma UE

Postat la 28 martie 2014 89 afişări

Guvernul britanic, care a promis un referendum asupra apartenenţei ţării la UE, a primit vineri susţinerea Germaniei faţă de voinţa sa de a reforma Uniunea Europeană şi de a nu fi penalizată prea mult de o prea mare integrare în zona euro.

Marea Britanie primeşte susţinerea Germaniei faţă de voinţa Londrei de a reforma UE

 Într-un articol publicat în Financial Times (FT), miniştrii de Finanţe britanic George Osborne şi german Wolfgang Schäuble subliniază că, în timp ce "zona euro îşi continuă integrarea, este important ca ţările din afara zonei euro să nu fie dezavantajate în mod sistematic în cadrul UE".

"Viitoarele reforme UE şi modificările tratatelor trebuie să includă o reformă a cadrului guvernanţei cu scopul de a plasa integrarea zonei euro pe baze juridice solide şi de a garanta echitatea pentru statele UE care fac parte din piaţa unică dar care nu utilizează moneda comună", continuă cei doi miniştri.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/marea-britanie-primeste-sustinerea-germaniei-fata-de-vointa-londrei-de-a-reforma-ue-12349859
12349859
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.