Marea Britanie este pe cale să revoluţioneze genetica

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 04 februarie 2015 2307 afişări

Marea Britanie este pe cale să devină primul stat care introduce legi ce permit conceperea unui copil de către trei persoane.

Marea Britanie este pe cale să revoluţioneze genetica

Parlamentarii au dat un vor favorabil unui astfel de experiment ce va folosi ADN de la două femei şi un bărbat. 328 de reprezentanţi au votat pentru, iar 128 împotriva acestui proiect, considerat unul istoric.

În timpul dezbaterii, parlamentarii au numit ideea "lumina de la capătul tunelului" pentru familii. Un al doilea vor este necesar în al doilea for legislativ, Camera Superioară (Camera Lorzilor), iar în cazul unui rezultat pozitiv primul copil conceput prin această metodă s-ar putea naşte în 2016.

Susţinătorii proiectului spun că acesta "reprezintă o veste bună pentru progresul medical" în vreme ce oponenţii se tem de numeroasele probleme etice şi de siguranţă care ar putea apărea. Potrivit celor de la BBC, 150 de copii cu ADN din trei surse ar putea fi născuţi anual. Prim-ministrul David Cameron a declarat că "nu încercăm să îl înlocuim pe Dumnezeu, încercăm doar să ne asigurăm că doi părinţi care vor un copil sănătos vor putea avea unul".

Metoda, dezvoltată la Newcastle, presupune modificarea a 0,1% din ADN-ul copilului prin preluarea informaţiilor genetice de la a doua femeie.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/marea-britanie-este-pe-cale-sa-revolutioneze-genetica-13803241
13803241
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.