"Maratonul de Citit" strânge de Ziua Internaţională a Cărţii volume pentru bibliotecile din Republica Moldova

Autor: Diana Pârvulescu Postat la 21 aprilie 2015 47 afişări

"Maratonul de Citit", un eveniment organizat în librăriile Humanitas, strânge joi, de Ziua Internaţională a Cărţii, volume pentru bibliotecile din Republica Moldova şi îşi propune să bată recordul de 44 de ore de lectură neîntreruptă.

Anul acesta, "Maratonul de citit" susţine "Podul de cărţi", un proiect ce-şi propune să strângă 500.000 de volume în limba română pentru bibliotecile din Republica Moldova, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Astfel, persoanele care se vor înscrie la maraton vor trimite o carte peste Prut, dacă vor merge joi, de la ora 12.00, în cea mai apropiată librărie Humanitas şi vor citi un fragment dintr-o carte pe care o consideră importantă.

Programul librăriilor se adaptează nevoilor cititorilor. Astfel, persoanele înscrise la "Maratonul de citit" vor beneficia de reduceri de 20% pentru toate cărţile din librăriile Humanitas, premii

pentru cunoscătorii jocurilor "În faţa blocului" şi întâlniri cu scriitori de seamă în fiecare librărie Humanitas.

Cărţile vor fi donate de Librăriile Humanitas prin editurile partenere: Editura Humanitas, Humanitas Fiction, Polirom, Nemira, Litera, Rao, Herald, Trei, Curtea Veche Publishing şi Vremea.

Evenimentul este organizat de Librăriile Humanitas şi booktopia.ro.

Ziua Internaţională a Cărţii şi a Drepturilor de Autor este iniţiată şi sărbătorită de UNESCO, din 1995, în fiecare an, pe 23 aprilie. În această zi s-a născut şi a murit William Shakespeare. Ziua de 23 aprilie este strâns legată de nume celebre ale literaturii mondiale: Miguel de Cervantes, Inca Garcilaso de la Vegas, William Wordsworth, Jules Barbey d'Aurevilly, Rupert Brooke, Halldór Laxness,Vladimir Nabokov şi Maurice Druon. Ideea a prins foarte repede, mai ales în Spania, unde obiceiul de a oferi o floare pentru fiecare carte vândută de Sf. Gheorghe (23 aprilie) a ajutat la promovarea evenimentului.

Prin Hotărârea de Guvern nr. 293 din 14 aprilie 2005, 23 aprilie a fost declarată Ziua Bibliotecarului din România. Începând din 2005, în România, pe 23 aprilie se sărbătoresc Ziua Bibliotecarului din România şi Ziua Internaţională a Cărţii şi a Drepturilor de autor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
HUMANITAS,
MARATON,
LECTURĂ
/actualitate/maratonul-de-citit-strange-de-ziua-internationala-a-cartii-volume-pentru-bibliotecile-din-republica-moldova-14135250
14135250
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.