Managerii estimează creşterea activităţii în comerţ, industrie şi servicii

Autor: Emil Popescu Postat la 28 august 2015 58 afişări

Managerii companiilor estimează pentru perioada august - octombrie creşterea activităţii în comerţ, industrie şi servicii şi stagnare în construcţii, preţurile urmând să înregistreze o relativă stabilitate în toate sectoarele economice, conform indicatorului sold conjunctural al INS.

În cadrul anchetei de conjunctură din luna august, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni o creştere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +7%).

"Pentru unele dintre activităţi se va înregistra tendinţă de creştere şi anume: fabricarea hârtiei şi a produselor din hârtie şi fabricarea echipamentelor electrice (solduri conjuncturale +26%), urmate de fabricarea produselor textile (sold conjunctural +21%). Pentru preţurile produselor industriale, se prognozează relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +1%). Referitor la numărul de salariaţi, se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de 0% pe total industrie prelucrătoare", sea arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

În construcţii producţia va stagna (sold conjunctural +4%), ca şi stocul de contracte şi comenzi (sold conjunctural +1%), numărul de salariaţi (sold conjunctural +3%) şi preţurile lucrărilor de construcţii (sold conjunctural +1%).

În sectorul comerţ cu amănuntul, managerii au estimat pentru următoarele trei luni tendinţă de creştere a activităţii economice (sold conjunctural +19%). Angajatorii prognozează un avans moderat al numărului de salariaţi (sold conjunctural +9%) şi al volumului comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale (sold conjunctural +11%). Preţurile vor stagna (sold conjunctural -4%).

Conform estimărilor din luna august 2015, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte creştere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +10%). Pentru acest sector se estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +1%) şi a preţurilor (sold conjunctural +1%).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
INS,
SONDAJ,
/actualitate/managerii-estimeaza-cresterea-activitatii-in-comert-industrie-si-servicii-14691676
14691676
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.