Management cu inteligenţă artificială

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 28 aprilie 2019 104 afişări

Cum tot mai mulţi mileniali ajung în funcţii de conducere, nu puţini sunt cei care constată că mai au nevoie de pregătire pentru a putea face faţă la capitole ca oferitul de feedback angajaţilor ori delegatul sarcinilor, dar nu numai, iar pentru a se descurca apelează la tehnologie.

Management cu inteligenţă artificială

Preferate nu sunt cursurile în care cei înscrişi trebuie să urmărească prezentări în PowerPoint, ci tot felul de aplicaţii şi platforme de coaching care folosesc inteligenţa artificială, scrie Wall Street Journal, cum ar fi Butterfly, Qstream sau LEADx, acesta din urmă cunoscut pentru aplicaţia sa Coach Amanda.

Aplicaţia de coaching Butterfly, spre exemplu, a fost creată de trei întreprinzători care s-au lovit ei înşişi de problemele pe care le presupune trecerea la posturi de conducere fără vreo pregătire. Butterfly preia feedbackul angajaţilor utilizatorilor săi şi, folosindu-se de tehnici de învăţare automată, oferă ponturi şi articole de citit. La rândul său, Coach Amanda este o aplicaţie care dispune de un robot conversaţional, adică o componentă software capabilă să gestioneze dialoguri cu utilizatorul. „Elevii” săi o instalează pe telefon şi-i pot pune întrebări, la care aceasta le răspunde fie în scris, fie cu ajutorul unor filmuleţe, îi ceartă atunci când e cazul folosind rezultatele unui test de personalitate integrat ori îi felicită.

Programele de coaching reţin răspunsurile utilizatorilor şi oferă diverse sugestii în funcţie de ele. Totodată, ele ţin seama şi de progresul în procesul de învăţare a acestora, stabilind cât de des sau de rar să le amintească să repete cele studiate.

Creatorii de astfel de aplicaţii şi platforme susţin că, totuşi, ele nu sunt capabile încă să înlocuiască omul, fiind mai indicate celor care nu-şi permit să dea câteva sute de dolari pe oră pentru un coach în carne şi oase, decât ca o soluţie universală.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.