Malaezia scoate în evidenţă greşelie Chinei în cazul avionului Boeing 777 dispărut

Postat la 28 martie 2014 128 afişări

Autorităţile malaeziene s-au văzut nevoie să scoată în evidenţă greşelile Chinei în cazul avionului Boeing 777 dispărut, pe fondul criticilor neîncetatate din partea Beijingului şi a familiilor pasagerilor chinezi aflaţi la bordul aparatului aparţinând Malaysia Airlines.

Malaezia scoate în evidenţă greşelie Chinei în cazul avionului Boeing 777 dispărut

 Guvernul din Kuala Lumpur este ţinta unor critici vehemente, după disparţia avionului Boeing 777-200 al Malaysia Airlines, cu 227 de pasageri la bord, dintre care 153 de cetăţeni chinezi.

Pe lângă nemulţumirile exprimate public aproape zilnic de familiile pasagerilor, presa chineză oficială a criticat constant autorităţile malaeziene şi compania Malaysia Airlines.

Iniţial, Malaezia a evitat să răspundă la criticile venite din partea Beijingului, primul partener comercial al ţării, dar situaţia începe să se schimbe.

Primul semn privind o schimbare de ton la Kuala Lumpur a fost dat de ministrul malaezian al Transporturilor, Hishammuddin Hussein, care a răspuns la întrebarea unui jurnalist chinez privind lipsa unei reacţii rapide a autorităţilor malaeziene după dispariţia avionului.

Ministrul a apreciat că s-a pierdut timp valoros din cauza satelitului chinez aflat la originea observaţiilor greşite din Marea Chinei de Est, în condiţiile în care operaţiunile de căutare s-au îndreptat în prezent în Oceanul Indian, la mii de kilometri distanţă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/malaezia-scoate-in-evidenta-greselie-chinei-in-cazul-avionului-boeing-777-disparut-12352793
12352793
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.