Maior speră că Franţa va înţelege interesele României privind graniţa de est UE, inclusiv accesul la Schengen

Postat la 18 aprilie 2014 55 afişări

Directorul SRI, George Maior, a exprimat, la ceremonia găzduită de ambasadorul Philippe Gustin, speranţa că, în spiritul alianţei naturale istorice cu România, "Franţa va înţelege interesele României legate de ceea ce înseamnă graniţa de est a UE şi a NATO", inclusiv privind accederea în Schengen.

Maior speră că Franţa va înţelege interesele României privind graniţa de est UE, inclusiv accesul la Schengen

 Directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior, a fost distins joi de către preşedintele Franţei, François Hollande, cu Ordinul Legiunii de Onoare în grad de Cavaler.

Potrivit unui comunicat al SRI, distincţia primită de către directorul SRI este o recunoaştere a calităţii deosebite a relaţiei strategice dintre România şi Franţa, în special în domenii mai puţin cunoscute publicului, precum activitatea de intelligence.

"Sunt multe lucruri pe care le facem împreună în diverse colţuri ale lumii, care ne asigură, ţărilor noastre şi cetăţenilor noştri, securitate, pace şi o dimensiune a valorilor pe care se aşează, de fapt, societăţile noastre", a declarat directorul SRI.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/maior-spera-ca-franta-va-intelege-interesele-romaniei-privind-granita-de-est-ue-inclusiv-accesul-la-schengen-12488718
12488718
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.