Mai ţineţi minte filmele SF cu maşini zburătoare? Ei bine, ele tocmai au devenit realitate

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 31 octombrie 2014 448 afişări

Compania slovacă AeroMobil a prezentat, în cadrul Festivalului de Invenţii de la Viena, prima maşină zburătoare. Cu adevărat zburătoare.

Mai ţineţi minte filmele SF cu maşini zburătoare? Ei bine, ele tocmai au devenit realitate

Maşină, denumită AeroMobil 3.0, vine ca urmare a peste 25 de ani de cercetare. "Ideea de transport personal este pe cale să se schimbe", a declarat Juraj Vaculik, CEO al AeroMobil.

Designul maşinii a fost realizat de către Stefan Klein, fondatorul departamentului de profil din cadrul Academiei de arte din Slovacia. El a început să lucreze la concept în 1989.

În anul 2013, o versiune a maşinii a fost autorizată de către autoritatea aviatică din Slovacia, urmând ca şi modelul 3.0 să primească în curând dreptul de a circula.

Deşi pare un produs destinat celor cu un venit considerabil, reprezentanţii companiei spun că şi-ar dori ca maşina să ajungă, în primul rând, în ţările în curs de dezvoltare, acolo unde infrastructura rutieră lasă de dorit.

Compania nu a anunţat care va fi preţul de vânzare al maşinii, nici data la care la care aceasta va deveni disponibilă doritorilor.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/mai-tineti-minte-filmele-sf-cu-masini-zburatoare-ei-bine-ele-tocmai-au-devenit-realitate-13481633
13481633
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.