Mai multe centre temporare de recepţie a refugiaţilor vor fi construite în Serbia

Autor: Ioana Bojan Postat la 02 septembrie 2015 40 afişări

Mai multe centre temporare de recepţie a refugiaţilor din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord sunt construite în prezent în Serbia, cu fonduri internaţionale, a declarat marţi ministrul sârb al Muncii, Aleksandar Vulin, citat de postul B92 în pagina electronică.

"Unul va fi deschis la Subotiţa, sperăm foarte curând, iar altul intenţionăm să-l construim pe teritoriul oraşului Belgrad", a afirmat Vulin într-o conferinţă de presă.

Ministrul a precizat că aceste centre temporare de recepţie sunt construite pentru a ajuta "atât refugiaţii, cât şi cetăţenii Serbiei".

"Atunci când ajuţi imigranţii, este cel mai mare serviciu pentru populaţia locală. Atunci când iei oamenii dintr-un spaţiu inuman, ca la Presevo, le oferi cetăţenilor şansa să folosească centrul oraşului. Când faci acelaşi lucru la Belgrad, duci oamenii acolo unde au toată protecţia, le oferi posibilitatea locuitorilor din Belgrad să-şi folosească parcurile", a explicat Vulin.

El a adăugat că 100.000 de imigranţi şi-au exprimat intenţia de a obţine azil în Serbia, dar "numai 12 au cerut şi au primit azil".

"Nu construim centre permanente, ci doar centre temporare de tranzit, pentru ca oamenii să nu stea pe străzi şi copiii lor să nu se îmbolnăvească, având în vedere că se apropie iarna", a precizat acesta.

Vulin a menţionat că aceste centre sunt construite "exclusiv cu donaţii din fonduri europene şi din partea organizaţiilor internaţionale pentru imigranţi".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SERBIA,
REFUGIAŢI,
CENTRE
/actualitate/mai-multe-centre-temporare-de-receptie-a-refugiatilor-vor-fi-construite-in-serbia-14697076
14697076
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.