Mai multă indisciplină pe şosele. Aviz favorabil pentru un proiect de lege care prevede suspendarea permisului la cumularea a 45 de puncte de penalizare

Postat la 06 noiembrie 2018 1223 afişări

Comisia juridică din Camera Deputaţilor a dat, marţi, raport favorabil unui proiect de lege care prevede suspendarea permisului de conducere sau a dovezii înlocuitoare a acestuia la cumularea a 45 de puncte de penalizare. În prezent, suspendarea permisului este posibilă la cumularea a 15 puncte.

Mai multă indisciplină pe şosele. Aviz favorabil pentru un proiect de lege care prevede suspendarea permisului la cumularea a 45 de puncte de penalizare

„Permisul de conducere sau dovada înlocuitoare a acestuia se reţine în urumătoarele cazuri: la cumularea a cel puţin 45 puncte de penalizare”, prevede amendamentul adus de ministrul Transporturilor, Lucian Şova, articolului 111 din ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind circulaţia pe drumurile publice.

În varianta actuală, OUG prevede că „permisul de conducere sau dovada înlocuitoare a acestuia se reţine în următoarele cazuri: la cumularea a cel puţin 15 puncte de penalizare”.

Iniţiatorul proiectului de lege pentru modificarea ordonanţei de urgenţă privind circulaţia pe drumurile publice este Guvernul.

Preşedintele Comisiei juridice, Nicuşor Halici, a declarat că ”orice om greşeşte”, important fiind dacă o face cu intenţie sau nu.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
puncte,
permis,
suspendare,
penalizare,
prevedere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.