MAE: Un alt cetăţean român reţinut în Ungaria pentru trafic de persoane. În total, 27 de reţineri, din 26 august

Autor: Departamentul Politic Postat la 30 august 2015 36 afişări

Ambasada României la Budapesta a fost informată, duminică, de Poliţia ungară, că un cetăţean român a fost reţinut în cursul dimineţii în apropierea localităţii Kistelek pentru suspiciunea de trafic de persoane, MAE precizând că numărul românilor reţinuţi în Ungaria începând din 26 august este de 27.

UPDATE 18:15 - MAE: Un alt cetăţean român reţinut în Ungaria pentru trafic de persoane

"Ambasada României la Budapesta a fost informată astăzi, 30 august 2015, de Poliţia ungară că un cetăţean român a fost reţinut în această dimineaţă în apropierea localităţii Kistelek pentru suspiciunea de trafic de persoane", se menţionează într-un comunicat transmis de MAE.

Ministerul de Externe precizează că, din data de 26 august, în Ungaria au fost reţinuţi 27 de cetăţeni români pentru trafic de persoane.

Până în acest moment niciunul dintre aceştia nu a solicitat asistenţă consulară, conform sursei citate.

"Ambasada României la Budapesta menţine legătura cu autorităţile ungare în cazurile cetăţenilor români reţinuţi în Ungaria pentru trafic de persoane", se mai arată în comunicat.

Sâmbătă, MAE a comunicat că şi autorităţile din Austria au confirmat reţinerea a doi cetăţeni români, şoferi ai unor camioane în care se aflau mai multe persoane, în localitatea Braunau, respectiv la Salzburg.

Anterior, Ambasada României în Ungaria anunţa că a fost informată, duminică, de Poliţia din Budapesta, că trei cetăţeni români au fost reţinuţi în 29 august pentru suspiciunea de trafic de persoane, MAE precizând atunci că 26 de cetăţeni români au fost reţinuţi în această ţară începând din 26 august.

"Ambasada României la Budapesta a fost informată astăzi, 30 august 2015, de Poliţia din Budapesta că trei cetăţeni români au fost reţinuţi pentru suspiciunea de trafic de persoane, la data de 29 august 2015. Cei trei cetăţeni români au fost audiaţi la data de 29 august 2015 şi se află în arestul Poliţiei Budapesta", se arată într-un comunicat transmis duminică de Ministerul de Externe.

MAE precizează că, din data de 26 august, în Ungaria au fost reţinuţi 26 de cetăţeni români pentru trafic de persoane.

Până în acest moment, niciunul dintre aceştia nu a solicitat asistenţă consulară, menţionează Ministerul de Externe.

"Ambasada României la Budapesta menţine legătura cu autorităţile ungare în cazurile cetăţenilor români reţinuţi în Ungaria pentru trafic de persoane", se mai arată în comunicat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MAE,
ROMÂNI,
UNGARIA
/actualitate/mae-un-alt-cetatean-roman-retinut-in-ungaria-pentru-trafic-de-persoane-in-total-27-de-retineri-din-26-august-14693791
14693791
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.