MAE condamnă cu fermitate atacul cu bombă comis în apropierea Consulatului Italiei din Cairo

Autor: Catalina Mihai Postat la 11 iulie 2015 50 afişări

MAE condamnă "cu fermitate" atacul cu bombă comis în apropierea Consulatului Italieidin Cairo, în dimineaţa zilei de sâmbătă, în urma căruia o persoană şi-a pierdut viaţa, iar alte câteva au fost rănite, potrivit unui comunicat.

Ministerul Afacerilor Externe consideră "profund inumane şi nejustificate actele de violenţă care afecteză reprezentanţe diplomatice străine şi transmite, pe această această cale, solidaritatea sa deplină cu Italia", precizează sursa citată.

În acelaşi timp, MAE exprimă "întreaga susţinere" pentru Egipt în lupta sa în combaterea terorismului.

Cel puţin o persoană a fost ucisă, iar alte patru rănite, sâmbătă dimineaţa, într-un atac cu maşină-capcană la Consulatul Italiei de la Cairo, după ce explozia puternică a avariat grav sediul reprezentanţei, relatează BBC News Online.

Ministerul egiptean al Sănătăţii a anunţat că cel puţin o persoană a fost ucisă. Surse medicale au anunţat anterior că alte patru persoane au fost rănite.

Explozia a fost provocată de detonarea unei maşini-capcană, a declarat un oficial pentru agenţia de ştiri de stat Mena.

Atentatul nu a fost revendicat.

Ambasada a fost închisă şi niciun membru civil al personalului nu se află printre persoanele rănite, a declarat un oficial de la Ambasada Italiei pentru AP.

Procurorul general Hisham Barakat a fost ucis, luna trecută, într-un atac cu maşină-capcană în capitala egipteană. Tot în iunie, trei persoane au fost ucise într-un atentat cu maşină-capcană împotriva unui comisariat de poliţie.

Forţele de securitate egiptene luptă împotriva islamiştilor, în principal în Peninsula Sinai.

Cel puţin 600 de poliţişti egipteni şi militari au fost ucişi de către militanţi islamişti în ultimii doi ani.

Islamiştii şi-au intensificat atacurile după ce armata l-a îndepărtat de la putere pe fostul preşedinte islamist Mohammed Morsi, în iulie 2013.

Preşedintele Abdul Fattah al-Sisi a promis, recent, o intensificare a reprimării militanţilor islamişti.

Sute de membri ai mişcării Fraţii Musulmani, inclusiv Morsi, au fost condamnaţi la moarte de tribunale egiptene. Majoritatea se află pe culoarele morţii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MAE,
EGIPT,
ATENTAT
/actualitate/mae-condamna-cu-fermitate-atacul-cu-bomba-comis-in-apropierea-consulatului-italiei-din-cairo-14577128
14577128
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.