M. Fifor, după Summit-ul NATO: Este necesar să discutăm mai aplicat despre apărare şi descurajare

Postat la 12 iulie 2018 59 afişări

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat, după prezenţa la Summit-ul NATO de la Bruxelles, că este necesar ca în perioada imediat următoare „să discutăm mult mai aplicat despre coerenţa posturii de apărare şi descurajare”.

M. Fifor, după Summit-ul NATO: Este necesar să discutăm mai aplicat despre apărare şi descurajare

„În cadrul cinei de lucru a miniştrilor aliaţi ai apărării, care a avut loc în marja Summit-ului, ministrul Mihai Fifor a prezentat perspectiva naţională asupra coerenţei posturii de apărare şi descurajare şi a procesului de adaptare a Alianţei la noile condiţii ale mediului de securitate, conform sarcinilor trasate la Varşovia în 2016 şi a raportului de evaluări politico-militare aprobat în cadrul Summit-ului recent încheiat. De asemenea, a subliniat importanţa unei apărări aliate coerente într-o perspectivă integrată, de 360 de grade, astfel încât NATO să-şi poată dezvolta capacitatea de răspuns în faţa ameninţărilor de orice natură”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării.

Potrivit ministrului Mihai Fifor, este necesară implementarea în totalitate a prezenţei înaintate pe flancul estic aliat, atât în segmentele nordic şi sudic.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.