LUPTA pentru graniţă. Două ţări din Europa îşi dispută una dintre cele mai cunoscute MĂRI ale continentului

Postat la 13 iulie 2017 501 afişări

Croaţia şi Slovenia nu au reuşit să ajungă, miercuri, la un acord privind punerea în aplicare a unei hotărâri internaţionale de arbitraj într-o dispută de lungă durată privind graniţa, care a provocat tensiuni între statele vecine din cadrul Uniunii Europene, relatează site-ul The Associated Press.

LUPTA pentru graniţă. Două ţări din Europa îşi dispută una dintre cele mai cunoscute MĂRI ale continentului

Prim-miniştrii sloveni şi croaţi, Miro Cerar şi Andrej Plenkovic, s-au întâlnit pentru prima dată, după ce Curtea de Arbitraj International de la Haga a acordat Sloveniei, în iunie, acces neîngrădit la Marea Adriatică şi a decis în privinţa altor litigii de frontieră care datau din 1991, după destrămarea Iugoslaviei.

Andrej Plenkovic a reiterat faptul că Croaţia nu va pune în aplicare decizia instanţei de arbitraj şi a insistat că problemele teritoriale ar trebui să fie rezolvate între cele două state.

"Pentru Slovenia, hotărârea Curţii de Arbitraj este definitivă şi obligatorie. Este important ca ambele părţi să respecte linia de graniţă stabilită de Curtea de Arbitraj", a declarat Miro Cerar.

Premierul sloven a precizat că "este probabil" ca ţara sa să se adreseze Comisiei Europene, structură executivă a Uniunii Europene, pentru punerea în aplicare a hotărârii.

Cititi mai multe pe www.medaifax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.