Lumina de la capătul Brexitului: Marea Britanie semnează un acord comercial cu Elveţia, cel mai important de până acum

Postat la 11 februarie 2019 196 afişări

Guvernul britanic a încercat să mai împrăştie incertitudinea cu privire la viitorul comercial al Marii Britanii după ieşirea din UE prin semnarea unui acord comercial cu Elveţia – înţelegere ce previne impunerea de tarife adiţionale în comerţul dintre cele două state după Brexit, potrivit Financial Times.

Lumina de la capătul Brexitului: Marea Britanie semnează un acord comercial cu Elveţia, cel mai important de până acum

Liam Fox, secretarul Comerţului, a semnat noul „acord comercial de continuitate” în oraşul elveţian Berna, susţinând că va ajuta la „asigurarea slujbelor britanicilor”.

 

„Sectorul de vehicule din Marea Britanie s-ar fi putut confrunta cu tarife comerciale de până la 8 milioane de lire sterline pe an la exporturi dacă acest acord nu ar fi fost semnat, în timp ce exportatorii de aluminiu vor evita tarife de 4 milioane de lire sterline, la fel ca şi exportatorii de pietre şi metale preţioase”, a mai transmis Departamentul Comerţului.

 

Fox încearcă să se asigure că cele 40 de tratate comerciale deja existente, de care Marea Britanie se bucură în UE, vor fi continuate şi după data de 29 martie – când britanicii trebuie să părăsească oficial blocul european.

 

Cititi mai multe pe www.medaifax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
elvetia,
marea britanie,
acord,
semnare,
important,
comert

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.