Lumea este îngropată în sărăcie, dar cu toate acestea numărul miliardarilor a crescut cu 40% în ultimii 5 ani

Postat la 27 februarie 2020 640 afişări

Lumea este îngropată în sărăcie, dar cu toate acestea numărul miliardarilor a crescut cu 40% în ultimii 5 ani

Numărul de miliardari ai lumii continuă să crească, în prezent existând aproximativ 2.101 de miliardari la nivel global – cu 589 de persoane (38,9%) în plus faţă de acum cinci ani, conform raportului băncii elveţiene UBS, 2019 Billionaire Insights. 

Tot în ultimii cinci ani, averea combinată a acestora a crescut cu mai mult de o treime (34,5%), ajungând la un total de 8,5 trilioane de dolari. Raportul acoperă anii 2013-2018. Averea totală a miliardarilor a scăzut pentru prima dată în cinci ani în 2018, pe fondul „unui dolar american puternic, a fricţiunii comerciale, a temerii încetinirii creşterii economice şi a volatilităţii pieţei financiare”, a constatat banca elveţiană. Miliardarii americani au fost singurii care nu au suferit o scădere a averii în 2018, aceasta crescând cu 0,1%. La sfârşitul anului, SUA găzduiau 749 de miliardari cu o avere combinată de 3,6 trilioane de dolari. Totuşi, regiunea Asia-Pacific a rămas în continuare gazda celui mai mare număr de miliardari din lume, scrie CNBC.

Cu 754 de miliardari (43% trăind în China) a căror avere combinată a însumat 2,5 trilioane de dolari, Asia-Pacific reprezintă 36% din populaţia globală a miliardarilor. India acoperă 14%, Hong Kong 9% iar Japonia doar 4%. În Europa, Orientul Mijlociu şi Africa populaţia miliardarilor a scăzut cu 5% anul trecut la 598 de persoane, a căror avere combinată a însumat 2,4 trilioane de dolari.

Raportul a evidenţiat, de asemenea, un aspect notabil al numărului de femei care s-au alăturat clasamentului. La ora actuală, există 233 de femei miliardare la nivel global, în creştere cu 46% faţă de 2013, când erau doar 160, şi depăşind rata de creştere de 39% afişată de omologii lor bărbaţi în aceeaşi perioadă. Această creştere a fost stimulată în mare parte de femeile asiatice şi de creşterea numărului de femei-antreprenor. „În timp ce Asia continuă să fie văzută ca având o cultură dominată în mod tradiţional de bărbaţi, este impresionant să vezi că numărul de miliardari de sex feminin s-a dublat în ultimii cinci ani", a menţionat Julia Leong, o reprezentantă a băncii, în raport.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
miliardari,
crestere,
avere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.