Lucrări de artă semnate de Van Gogh, expuse pentru prima dată în 100 de ani

Postat la 17 ianuarie 2018 84 afişări

Lucrări de artă semnate de Vincent van Gogh, redescoperite după foarte mulţi ani şi autentificate, au fost expuse pentru prima dată în public, în Olanda, informează AFP.

Lucrări de artă semnate de Van Gogh, expuse pentru prima dată în 100 de ani

Este vorba de un desen dintr-o colecţie privată, care nu a mai fost expus public până în prezent, "Dealul din Montmartre cu cariere de piatră" (1886), atribuit recent lui Van Gogh, şi de un altul, "Dealul din Montmartre", semnat de acelaşi pictor.

Lucrarea "Dealul din Montmartre cu cariere de piatră" a fost descoperită în colecţia fundaţiei de artă Van Vlissingen. Adusă pentru autentificare, în 2013, la Muzeul Van Gogh din Amsterdam, a fost atribuită de specialişti celebrului pictor, aceştia vorbind despre o descoperire "excepţională".

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.