Lovitură uriaşă de la ANAF pentru români. În sfârşit a fost publicată cea mai temută declaraţie

Postat la 14 mai 2018 760 afişări

Ordinul Ministerului Finanţelor Publice care reglementează Declaraţia 112 privind obligaţia de plată a contribuţiilor sociale şi impozitul pe venit a apărut în Monitorul Oficial.

Lovitură uriaşă de la ANAF pentru români. În sfârşit a fost publicată cea mai temută declaraţie

Una dintre cele mai importante prevederi este cea care reglementează obligaţia reţinerii la sursă pentru persoanele fizice care realizează venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri realizate în baza unor contracte de activitate sportivă, arendă, din asocieri cu persoane juridice contribuabili potrivit titlurilor II şi III din Codul fiscal. 

 

Declaraţia vizează obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate intervenite ca urmare a modificărilor legislative în domeniul contribuţiilor sociale datorate de persoanele fizice şi juridice.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.