LOVITURĂ pentru Londra: un gigant renunţă la sediul din Marea Britanie

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 15 martie 2018 439 afişări

LOVITURĂ pentru Londra: un gigant renunţă la sediul din Marea Britanie

Gigantul Unilever a anunţat că renunţă la structura actuală duală şi stabileşte sediul administrativ la Rotterdam.

Compania va fi în continuare listată pe bursele de la Londra şi New York, dar va opera ca o companie olandeză.

Cei 7.300 de angajaţi ai Unilever din Marea Britanie nu vor fi însă afectaţi de măsură, pentru că diviziile de îngrijire personală şi îngrijire a casei îşi vor dezvolta în continuare activitatea la Londra.

Marjin Deckers, preşedintele consiliului de administraţie, a declarat că schimbările vor întări guvernanţa corporativă a Unilever şi vor transforma compania într-o organizaţie mai simplă şi mai agilă, cu o mai mare flexibilitate în ceea ce priveşte achiziţiile şi fuziunile.

Betty Ice, cel mai mare producător român de îngheţată cu afaceri de 30 milioane de euro, a fost cumpărat de către gigantul Unilever la începutul acestui an, conform unui anunţ al companiei Unilever.

 Compania Betty Ice deţine o fabrică în Suceava şi are peste 180 de chioşcuri de îngheţată deschise pe timpul verii. Betty Ice are 760 de angajaţi în România. Unilever, care deţine branduri precum Napoca sau Algida,  nu are o unitate de producţie a îngheţatei în România.

Divizia de îngheţată din cadrul Unilever South Central Europe şi Betty Ice vor opera ca o companie de sine stătătoare în cadrul Unilever şi va fi condusă de Vasile Armenean, din poziţia de general manager.

ceea ce priveşte achiziţiile şi fuziunile.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.