Lovitură în plin pentru industria auto din România. Decizia de ultimă oră a grupului Renault. Ce se întâmplă cu modelul Duster de la Dacia

Postat la 08 august 2017 991 afişări

Francezii arată că pot să producă maşini şi în altă parte, nu numai în România.

Lovitură în plin pentru industria auto din România. Decizia de ultimă oră a grupului Renault. Ce se întâmplă cu modelul Duster de la Dacia

Producătorul francez de maşini Renault va fabrica modelele Duster şi Symbol în Iran, din 2018, în urma unui contract în valoare de 660 de milioane de euro semnat luni, potrivit Agenţiei de ştiri Tasnim, scrie Ziarul Financiar.

Contractul a fost semnat între Renault, Organizaţia de Reconstrucţie şi Dezvoltare Industrială a Iranului (Industrial Development and Renovation Organization of Iran - IDRO) şi compania Partov Negin Naseh.

Producătorul francez va fabrica modele noi de maşini, va înfiinţa service-uri şi magazine de echipamente auto în Iran. Primele două modele, noul Renault Duster şi Renault Symbol, vor fi fabricate în Iran, din 2018.

Anterior, directorul general al IDRO, Mansour Moazzami, a declarat că producţia de maşini se va desfăşura în două faze, a doua urmând să înceapă din 2019 şi să dureze trei ani.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.