Lovitură dură pentru şoferii care sperau că vor trece uşor de ITP. Staţiile de inspecţie trebuie să respecte o nouă obligaţie

Postat la 14 mai 2018 374 afişări

În mai puţin de trei săptămâni intră în vigoare modificările legislative în domeniul rutier. Se vor schimba o parte din regulile referitoare la inspecţia tehnică periodică (ITP), dar şi cele privind modul de transmitere a dreptului de proprietate asupra maşinii.

Lovitură dură pentru şoferii care sperau că vor trece uşor de ITP. Staţiile de inspecţie trebuie să respecte o nouă obligaţie

De asemenea, de pe 20 mai, firmele care au linii de inspecţie ITP vor fi obligate să înregistreze activitatea cu un sistem video. Aceste înregistrări vor fi păstrate şi puse la dispoziţia Registrului Auto Român (RAR) pentru eventuale verificări.

Staţiile ITP vor trebui să păstreze înregistrările video pentru o perioadă determinată de şase luni, iar sistemul de supraveghere video trebuie să conţină cel puţin două camere de supraveghere şi un dispozitiv înregistrator de tip digital care să permită înregistrare în high-definition (HD).

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.