LOVITURĂ de teatru masivă în sectorul bancar românesc. Anunţul RADICAL făcut pentru prima oară oficial de o bancă din top

Postat la 05 martie 2018 549 afişări

Pentru negocieri cu BNR a fost trimis la Bucureşti László Wolf, directorul general al grupului.

LOVITURĂ de teatru masivă în sectorul bancar românesc. Anunţul RADICAL făcut pentru prima oară oficial de o bancă din top

 

Sándor Csányi, preşedintele OTP Group, a declarat astăzi într-o conferinţă la Budapesta că „are o presimţire rea” legată de rezultatul tranzacţiei prin care sucursala locală a ungurilor a preluat Banca Românească de la grupul elen National Bank of Greece. Csányi se teme că BNR nu îşi va da acordul pentru preluare, în condiţiile în care avizul este aşteptat din vara anului trecut.

 

“În România aştepăm aprobarea BNR, dar avem temeri în privinţa obţinerii ei. Am o presimţire rea”, a spus Csányi. Până în prezent pentru preluarea Băncii Româneşti OTP a primit doar aprobarea Consiliului Concurenţei.

 

La începutul lunii octombrie a anului trecut Sándor Csányi a fost prezent la Bucureşti şi a declarat pentru ZF că se asteaptă ca integrarea Băncii Româneştii să se deruleze foarte rapid, mult mai rapid decât integrarea Millennium Bank. Şi atunci însă a punctat că primordial pentru OTP este  obtinerea aprobării BNR. Ungurii îşi doresc ca prin achiziţii şi creştere organică să ajungă o cotă de piaţă de 7-8% în România.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.