LOVITURĂ de teatru la graniţă: Ungaria a devenit CAPITVA unei multinaţionale. ”Este un SUCCES total”

Postat la 04 februarie 2019 12464 afişări

Greva fără precedent a angajaţilor constructorului auto german Audi de la fabrica maghiară din Györ şi rezultatul acesteia arată cum în Europa de Est tinde să se dezvolte o situaţie de excepţie care testează modele de creştere atât din economie, cât şi din business: Ungaria riscă să devină ţara Audi, iar uriaşul producător industrial vest-european a devenit captivul unei ţări est-europene.

LOVITURĂ de teatru la graniţă: Ungaria a devenit CAPITVA unei multinaţionale. ”Este un SUCCES total”

Salariaţii din Ungaria ai Audi, subsidiară a Volkswagen, au obţinut după o săptămână de grevă, care a blocat şi activitatea de producţie din Germania, aproape tot ce au vrut de la angajatorul german: creşteri salariale de 18%, weekenduri libere, bonusuri de loialitate şi prime de aniversare.

Victoria salariaţilor de la Györ arată că ceva s-a schimbat în poziţiile de negociere ale ambelor tabere. Este vorba de o grevă fără precedent în Ungaria în sectorul privat. Cel mai evident lucru este că Audi nu mai poate găsi persoane cu acelaşi grad de pregătire cu greviştii dispuse să muncească pe salarii mai mici. Rezervele de forţă de muncă s-au epuizat într-un mediu în care este penurie de lucrători în aprope orice sector al economiei, scrie Portfolio.hu.

 

O altă schimbare a avut nevoie de mai mult timp pentru a se dezvolta: Audi şi-a creat propria ţară în Ungaria. În această ţară poate fi găsită o productivitate apropiată de nivelul din Germania, o reţea complexă de furnizori şi un departament de cercetare şi dezvoltare.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ungaria,
granita,
lovitura,
multinationale,
succes

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.